Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε βαλιστικό πύραυλο κατά του Ριάντ & 6 οπλισμένα drones εναντίον άλλων πόλεων…(Βίντεο & φώτο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αραβικός Συνασπισμός επιβεβαίωσε ότι έχει αναχαιτίσει και εξουδετερώσει μια επίθεση βαλλιστικών πυραύλων από την ιρανική πολιτοφυλακή Χούτι που στόχευε στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ και κατέστρεψε έξι drones με εκρηκτικά, που στοχεύουν σε πόλεις της νότιας Σαουδικής Αραβίας.

Η τελευταία επίθεση στο Ριάντ έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση του Αραβικού Συνασπισμού το Σάββατο ότι, αναχαίτισε και κατέρριψε ένα drone που εκτοξεύτηκε από τους Χούτις προς το Khamis Mushait της Σαουδικής Αραβίας. 

Ο συνασπισμός είχε ανακοινώσει την Παρασκευή το βράδυ ότι ένας βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τους Χούθι στόχευε μη στρατιωτικές περιοχές στις νότιες περιοχές της Σαουδικής Αραβίας.

 Το Saudi Press Agency (SPA) δημοσίευσε φωτογραφίες ενός σπιτιού Σαουδάραβου πολίτη σε μια κατοικημένη γειτονιά στην πόλη του Ριάντ, όπου δείχνουν θραύσματα του αναχαιτισμένου βαλλιστικού πυραύλου «που ξεκίνησε η τρομοκρατική πολιτοφυλακή Χούτι στην πρωτεύουσα» το Σάββατο. 

d86550b0 d025 4024 b7ba 8c62d2e9eeee
fd13939c 42b8 45a5 b485 807c2d68d59b

Η τρομοκρατική ομάδα πολιτοφυλακών Χούτι εντείνει τις προσπάθειές της να επιτεθεί στη Σαουδική Αραβία και σε αρκετές περιοχές στην Υεμένη εκτός του ελέγχου της. 

Οι επιθέσεις των Χούτι το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν καθώς η Σαουδική Αραβία φιλοξένησε το πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ε, στα περίχωρα του Ριάντ στην περιοχή Ντιριά, στο οποίο παρακολούθησαν ο Πρίγκιπας Μωάμεθ Μπιν Σαλμάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ