Τρομάζει το πολιτικό Σύστημα το κίνημα Me Too;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Παναγιωτης Αποστολου

Όμως τις τελευταίες ημέρες την ελληνική κοινωνία δηλητηρίασε και η πολιτική αντιπαράθεση και η οποία ξέφυγε από το πλαίσιο του πολιτισμένου διαλόγου, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον πρώην (πλέον) Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη και ο οποίος κατηγορείται για κατά συρροή βιασμό ανηλίκων!

Αυτή η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασε σε πεζοδρομιακού επιπέδου αντιπαράθεση, οδηγήθηκε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2021 στην Ολομέλεια της Βουλής από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη! Ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του είπε:

«…Είχαμε ένα κύμα αποκαλύψεων μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου και προκάλεσα αυτή τη συζήτηση γιατί αυτή η διαδικασία εξυγίανσης κινδυνεύει να χάσει το στόχο της, να μετατραπεί σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης. Λες και το έγκλημα έχει χρώμα και η ντροπή ιδεολογία…»!

Ωστόσο, εστιάζω περισσότερο στην αναφορά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο παγκόσμιο κίνημα Me Too και το οποίο είναι ένα ανεξάρτητο κοινωνικό κίνημα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μας “διευθύνεται” από τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ! Το οποίο είναι ενάντιο στη σεξουαλική κακοποίηση και τη σεξουαλική παρενόχληση, οποιασδήποτε μορφής κι από όπου κι αν προέρχεται!

Οι υποστηρικτές του κινήματος δημοσιοποιούν, ή προτρέπουν τη δημοσιοποίηση και την νομική καταγγελία όλων των μορφών σεξουαλικής βίας ή κακοποίησης ή κατάχρησης εξουσίας που έχουν υποστεί!

Στην ομιλία του λοιπόν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε για παγκόσμιο κίνημα Me Too:

«Το κίνημα “#MeΤoo” ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια στην Αμερική. Εκδηλώθηκε τώρα, το 2021, στην πατρίδα μας. Σήμερα η φωνή έσπασε τη σιωπή και είναι η σειρά της πράξης να σπάσει την αδράνεια. Το “#ΜeΤoo” είναι κίνημα υγιές. Οφείλει να μην χάνεται στις φήμες ώστε να μην ακυρώνεται και να μην παίρνει τη μορφή χυδαίας πολιτικής εκμετάλλευσης. Η σύγχυση είναι η άλλη όψη της συγκάλυψης… Εδώ και ένα μήνα η κοινωνία υπέστη ένα σκληρό σοκ. Η κοινή άμυνα είναι κίνηση απελευθέρωσης. Κι όμως τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστές δεν είναι τα θύματα. Ένα καινούριο κύμα λαϊκισμού και θολών κατηγοριών διακινείται. Σαν οι βιαστές να διαχωρίζονται σε αριστερούς και δεξιούς. Ο κατήφορος αυτός ξεστρατίζει την υπόθεση του ελληνικού “#ΜeΤoo”»!

Όσον αφορά την απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, μεταξύ των άλλων ο Πρωθυπουργός είπε:

«Κατανοώ απόλυτα να ζητάτε παραίτηση υπουργού. Ο βάλτος όμως στον οποίο έχετε σύρει την αντιπαράθεση δεν είναι δικαίωμα σας. Είναι αριστερόχρωμος τραμπισμός. Πρακτικές που καταδικάστηκαν στην ΗΠΑ…»!

Συνοψίζοντας, να σας μεταφέρω την πληροφορία που μου έδωσε υψηλής πληροφόρησης πηγή μου! Ναι πρέπει να φοβάται το κίνημα Me Too το πολιτικό μας Σύστημα, χωρίς ωστόσο να μου δώσει περαιτέρω εξηγήσεις παρ΄ ότι πιέστηκε από εμένα…
Αναμένοντας τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ