Σαμποτάζ στον East Med: Άφωνος ο Μητσοτάκης, ανύπαρκτος ο ΣυΡιζΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί ο ΣυΡιζΑ δεν υπερασπίζεται ίσως την μεγαλύτερη εθνική του επιτυχία;
Το υψίστης γεωπολιτική σημασία έργου, ο αγωγός East Med, ακυρώνεται ουσιαστικά δια στόματος του αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ. Περίεργες διαρροές σε φιλοκυβερνητικά μέσα κάνουν λόγο για ύποπτες συνεννοήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου η Κύπρος να μείνει εκτός του δρόμου των αγωγών. Γεγονός που συνιστά τεράστια απειλή για την ασφάλεια της.

Η Ελλάδα με την συμφωνία της Αιγύπτου, αγνόησε τελείως την Κύπρο. Ενώ το πρέπον και το λογικό θα ήταν η ανακήρυξη ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και έπειτα συμφωνία με την Αίγυπτο.

Το θέμα του αγωγού όμως east Med, θα το επαναλάβουμε και γινόμαστε κουραστικοί, είναι εθνικό στοίχημα. Είναι η πραγματική απομόνωση της Τουρκίας στον ενεργειακό χάρτη και η μείωση της γεωπολιτικής της αξίας. Γεγονός που μακροπρόθεσμα θα το βρούμε μπροστά μας.

Ο κύριος Μητσοτάκης λοιπόν οφείλει να ξεκαθαρίσει την θέση του και να διαψεύσει τις άθλιες φήμες που δημοσίευσαν φιλικές εφημερίδες αμφιλεγόμενής ιδιοκτησίας. Ο ΣυΡιζΑ όμως πρέπει να εξηγήσει πως είναι δυνατόν να σιωπά μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, και να μην έχει αντίδραση σφόδρα, αφού θα είχε και μεγάλα πολιτικά οφέλη από την εξέλιξη αυτή.

Φαίνεται δυστυχώς ότι μαζί με την κυβέρνηση Μπάιντεν, επέστρεψε όλη η κακοδαιμονία που μαστίζει την Ελλάδα από την εποχή της χούντας και της μεγάλης προδοσίας της Κύπρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ