Ρωσικά πλοία έριξαν πυραύλους σε φιλοτουρκικούς στόχους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμφωνα με Τουρκικό δημοσιευμα οι ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι είχαν στόχο τις φιλοτουρκικές ομάδες που ελέγχουν την Τζαράμπλους και την Ελ Μπάμπ στη βόρεια Συρία.

Αρχικα χτυπήθηκε η περιοχή που βρίσκονται οι δεξαμενές πετρελαίου στο Χουμράν, στην περιοχή της Τζαράμπλους και  συμφωνα με την εφημερίδα (Turkiye) χτυπήθηκε από βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τη Μεσόγειο.

Ο δευτερος  στόχος ήταν στο βόρειο τμήμα του Αλ Μπάμ, στην περιοχή Ταρχίν και χτυπήθηκε από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τις στρατιωτικές βάσεις Şeale και Kuveyris που ελέγχονται από τον στρατό του Άσαντ.

Αναφέρθηκε ότι οι 3 πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν στον άξονα Ελ Μπάμπ – Ταρχίν  ήταν ρωσικοί πύραυλοι τύπου Toschka.

Η εξαιρετικά μεγάλη έκρηξη και η αυξανόμενη φωτιά που προκλήθηκε από τις οργανωμένες πυραυλικές επιθέσεις δημιούργησαν μια τρομερή εικόνα.

Ενώ δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα εστάλησαν στην περιοχή, σημειώθηκε ότι περισσότερα από 40 οχήματα κάηκαν, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες κατάσβεσης.

Τοπικές πηγές που παρείχαν πληροφορίες στην εφημερίδα ανέφεραν ότι το στοχευμένο μέρος στην περιοχή Ταρχίν ήταν ένα διυλιστήριο πετρελαίου και ότι υπήρχαν άνθρωποι που κάηκαν μέχρι θανάτου στο σημείο του συμβάντος.

Σύμφωνα με προκαταρκτικούς προσδιορισμούς, υπάρχουν τουλάχιστον 5 νεκροί.

Οι  22 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία της περιοχής.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ