Το παραμύθι με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και η καταστροφή του τουρισμού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που Τουρκία, Αίγυπτος, Κύπρος και Ισπανία έχουνε ανακοίνωση ότι ανοίγουν έως και 1η Ιουνίου, εμείς ξιφομαχούμε με φαντάσματα και πιστοποιητικά εμβολιασμού. Όταν ακόμα δεν γνωρίζουμε εάν κάποιος εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον ιό. Αλλά σε κάθε περίπτωση, το τεστ στις πύλες εισόδου είναι απαραίτητο και κανένα πιστοποιητικό δεν μπορεί να το υποκαταστήσει.

Ειδικά μετά την απάντηση που έδωσε ο ισχυρός άντρας της Φάιζερ, Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος ήταν ξεκάθαρος. Δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν κάποιος που έχει κάνει ακόμα και τις δύο δόσεις του εμβολίου, μπορεί να μεταδώσει τον ιό!

Πως λοιπόν θα επιτρέπουμε την είσοδο σε κάποιον που είναι εμβολιασμένος, χωρίς να του κάνουμε τεστ στην πύλη εισόδου για να δούμε εάν είναι φορέας του ιού;
Προσπαθεί ο Μητσοτάκης να κερδίσει τις εντυπώσεις. Τα μέσα ενημέρωσης, μπουκωμένα από τις λίστες, γράφουν ό,τι γουστάρουν. Έτσι για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, έγραψαν πάλι ό,τι ήθελαν και φυσικά δεν θα γράψουν την  απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που δεν δέχεται με κανέναν τρόπο, πολύ απλά, να ξεχωρίζουν οι πολίτες σε αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο και  να απολαμβάνουν προνομίων και στους υπόλοιπους που δεν το έχουν κάνει.

Το πείσμα Μητσοτάκη, εκτός από πολύ περίεργο….έχει όμως και άλλες παραμέτρους που στην ουσία πλήττουν βάναυσα τον τουρισμό  στην χώρα μας. Και εξηγούμεθα :
Στις 17/3 αναμένεται να εγκριθεί από το Κολέγιο των Επιτρόπων η πρόταση για ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού που δεν θα είναι διαβατήριο. Αυτό δεν σημαίνει τίποτε διότι θα πρέπει να πάει στο Συμβούλιο υπουργών, στην Ευρωβουλή, ξανά στο Συμβούλιο και εν συνέχεια να ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία των 27 κρατών μελών της Ένωσης.   Δεύτερον, Τουρκία και Αίγυπτος ανοίγουν από 1/4, η ΚΥΠΡΟΣ από 1/5 και από 1/6 η Ισπανία χωρίς προϋπόθεση πιστοποιητικού. Δηλαδή οι ανταγωνιστές μας πουλάνε ήδη πακέτα κι εμείς πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Αφού κανένας tour operator δεν πουλάει ακόμη Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα δεν λέει με τί όρους και πότε θα ανοίξει η τουριστική σεζόν !

Αλήθεια, πόσο ανεύθυνος μπορεί να είναι ένας πρωθυπουργός;

https://exofitsio.blogspot.com/2021/03/blog-post_461.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗ