Λήξης συναγερμού: Βρέθηκε ο Νίκος Αλιβιζάτος και μαλιστα έδωσε στεγνά Μητσοτακη και Χρυσοχοΐδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όχι μόνο βρέθηκε αλλά κάρφωσε και την κυβερνηση για την περίφημη επιτροπή για τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, η οποία όπως είπε επαψε να λειτουργεί.

Ο κύριος Νίκος Αλιβιζάτος, είχε διοριστεί πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής και όπως ήταν αναμενόμενο χθες τον έψαχναν όλοι για να πάρει θέση για την αστυνομική βία στην Νέα Σμύρνη.

Ο κύριος καθηγητής εμφανίστηκε τελικά σήμερα, καρφώνοντας την κυβέρνηση αφού ομολόγησε ότι η επιτροπή που ανακοινώθηκε και στην οποία τον διόρισαν πρόεδρο σταμάτησε να λειτουργεί μετά τα γεγονότα στο Κουκάκι.

Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων και, ιδίως, την καθ’ όλα αυθαίρετη συμπεριφορά της ΕΛ.ΑΣ. στο χθεσινό περιστατικό στη Νέα Σμύρνη, έγινε πολύς λόγος για την σιωπή της υπό την προεδρία μου άτυπης Επιτροπής για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας

Η εν λόγω Επιτροπή που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έχει παύσει από έτους και πλέον να υπάρχει.

Αυτό έδειξε και η τύχη που επιφυλάχθηκε στο από 4.5.2020 πόρισμά της Επιτροπής προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Στο πόρισμα αυτό, μετά από εις βάθος έρευνα είκοσι περιστατικών αστυνομικής βίας, η Επιτροπή είχε προβεί σε σειρά συστάσεων, με πρώτη την ανάγκη απόδοσης ευθυνών σε παρεκτρεπόμενα αστυνομικά όργανα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ