Το εκρηκτικό μείγμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσανος

Επεισόδιο 1: Αστυνομικός στην Νέα Σμύρνη βάραγε αδιάκριτος νεαρό, και από ότι είδαμε στα βίντεο έφαγε και κάποιες στο κεφάλι που μπορούσαν να αποβούν μοιραίες για τον πολίτη. Μάλιστα άσκησε αυτή την αναίτια βία μπροστά σε πολίτες που τον τραβούσαν βίντεο (καλά τόσο περήφανος είναι;) είτε από κοντά, είτε από τα μπαλκόνια των διπλανών πολυκατοικιών. Μόνο ένας μικρόνους και ανεκπαίδευτος αστυνομικός θα έκανε κάτι τέτοιο ξεφτιλίζοντας το σώμα του, το οποίο πολλές φορές έχει σταθεί αρωγός, βοηθός και προστάτης των πολιτών, της περιουσίας τους και της ζωής τους, αλλά βρίσκονται μερικοί που το ταπεινώνουν. Βέβαια εδώ τραγικές ευθύνες φέρνει και η διοίκηση του συγκεκριμένου. Όσο για τις αντιδράσεις που γεννήθηκαν εξ αίτιας του αναμενόμενες και δικαιολογημένες.

Επεισόδιο 2: Πάλι στη νέα Σμύρνη άλλο τραγικό γεγονός, άγνωστοι; Έβαλαν κάτω έναν αστυφύλακα και των χτυπούσαν με μανία. Αυτά τα άτομα που πάντα παρισφύρουν σε πορείες διαμαρτυρίας και παίζουν έναν ύποπτο ρόλο, φροντίζοντας με τις ταραχές που δημιουργούν να φιμώνουν την φωνή των πολιτών, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση. Το παράξενο είναι ότι μέχρι σήμερα κανένας δεν φρόντισε να τους μαζέψει (άραγε τους χρησιμοποιούν;) και βεβαίως να μην φυλακιστούν, όχι αυτό θα είναι άδικο, με τόση ενέργεια που έχουν μέσα τους, ας τους στείλουν να βοηθήσουν σε κάποιο οίκο ευγηρίας τους ηλικιωμένους όπως γίνεται σε χώρες του εξωτερικού, έτσι και κοινωνικό έργο θα προσφέρουν και μυαλό πιθανόν να βάλουν. Όσο για τον αστυνομικό που χτυπήθηκε μαθαίνω ότι ο άνθρωπος αν και τραυματισμένος αναρρώνει και πιστεύω κάθε νοήμων πολίτης του εύχεται γρήγορα να είναι καλά.

Επεισόδιο 3: Περίπου 20 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί για να συμμετέχουν σε μία από τις προγραμματισμένες πορείες διαμαρτυρίας υπέρ του ισοβίτη Δ. Κουφοντίνα, επιτέθηκαν άνευ λόγου και αιτίας σε διερχόμενο πολίτη με μηχανάκι, ο οποίος είχε μια εικόνα της Παναγίας στο πίσω μέρος του οχήματος του καθώς και έναν σταυρό. Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε βλέπουμε ότι οι συγκεντρωμένοι προπηλάκισαν τον άνθρωπο, του πέταξαν κάτω την εικόνα, την κλωτσούσαν και στο τέλος την έσκισαν, ενώ κορόιδευαν στην προσπάθεια που έκανε να την σώσει από τα χέρια τους.

Τρία διαφορετικά γεγονότα και αν τα δυο πρώτα κατά κάποιο τρόπο συνδέονται, μια και ως γνωστόν «η βία γεννάει βία», το τρίτο όμως είναι τελείως ασύνδετο με τα άλλα. Κάποιος που είναι πιο πονηρός θα έλεγε ότι καταλήγει σε ένα συμπέρασμα. Ότι πιθανόν όλα αυτά να μην είναι τυχαία και να χρησιμοποιούνται άτομα διαφορετικών πεποιθήσεων και αποχρώσεων για να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα, έτσι ώστε η Ελλάδα να βρίσκεται σε αναβρασμό και να πλακώνονται οι Έλληνες μεταξύ τους.

Η χώρα έχει μπροστά της διερευνητικές με τους γείτονες, που δεν ζητούν απαιτούν, αποστρατικοποίηση νησιών, μοίρασμα Αιγαίου πελάγους, μισή ΑΟΖ. Έχει να αντιμετωπίσει μια πανδημία που από ότι δείχνουν τα στοιχεία δεν τα καταφέρνει όπως θα έπρεπε, μιας και μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση 500.000 πολίτες. Στην οικονομία ένα μεγάλο τμήμα της έχει καταρρεύσει και αν δεν ανοίξουν γρήγορα την αγορά θα ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η ανεργία χτύπησε κόκκινο και ήδη το ξεπέρασε. Οι πολίτες βιώνουν απελπιστικές καταστάσεις που τους έχουν φέρει στα όρια της αντοχής τους. Αν τώρα σε όλα αυτά βάλουμε και τα ποιο πάνω, καθώς και μια χθεσινοβραδινή ανακοίνωση από υπεύθυνα χείλη που αντί να καταλαγιάζει τα πάθη, (θέλω να πιστεύω όχι ηθελημένα) ρίχνει λάδι στην φωτιά, δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα, που τα πρώτα του σημάδια τα ζήσαμε και δεν αποκλείεται να εκραγεί με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα. Και εδώ μπαίνει το μεγάλο ερώτημα, ποιοι θέλουν να βρίσκεται η πατρίδα μας σε μια τέτοια κατάσταση και γιατί;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ