Tι δεν πρέπει να ακούουν και να βλέπουν οι Γερμανοί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι γερμανικές επιθέσεις στο RT είναι μια προσπάθεια να μετατοπιστεί η προσοχή του κοινού από το χάος των μηνών απόσβεσης της Μέρκελ

Damian Wilson, R, 10-3-21

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ φρουρούν μετά την επίσημη ακύρωση μιας διαδήλωσης σκεπτικιστών για τον κοροναϊό, καθώς η εξάπλωση του COVID-19 συνεχίζεται στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας,

Οι άγριες κατηγορίες για κατασκοπεία από τη γερμανόφωνη υπηρεσία του τηλεοπτικού δικτύου Russia Τοday, οι οποίες βασίζονται στις συνομιλίες ενός πρώην υπαλλήλου του που διέρρευσαν, αποσπούν την προσοχή από μια σειρά σοβαρών ειδήσεων που στρέφουν το φως της δημοσιότητας σε διεφθαρμένους πολιτικούς και σε μιαν ανίδεη κυβέρνηση.

Καθώς η Γερμανία προετοιμάζεται για μια σειρά εκλογών στα ομοσπονδιακά κρατίδια αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ να έχει κολλήσει στο χαμηλότερο επίπεδο του 30 τοις εκατό επί ένα έτος στις δημοσκοπήσεις, υιοθετήθηκε η στρατηγική της ψόφιας γάτας σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η καταστροφή στην κάλπη.
Η τακτική, που επινοήθηκε από τον Αυστραλό πολιτικό γκουρού Lynton Crosby, είναι μια μεταφορική απεικόνιση της προβολής ενός θέματος εντυπωσιασμού στη δημόσια προσοχή, σε μια προσπάθεια να εκτρέψει τις ανησυχίες σχετικά με το θέμα που βρίσκεται επί του παρόντος στο επίκεντρο.
Η εν λόγω συγκεκριμένη ψόφια γάτα, αγαπητέ αναγνώστη, είναι η RT Γερμανίας, οποία, έχοντας ανακοινώσει σχέδια για την έναρξη του δικού της τηλεοπτικού καναλιού, έχει κάνει το γερμανικό κατεστημένο να αφρίζει. Οι κατηγορίες για κατασκοπεία, που βασίζονται σε συνομιλίες στο Τelegram που διέρρευσαν, και το κλείσιμο των τραπεζικών λογαριασμών της επιχείρησης του καναλιού έχουν χρησιμοποιηθεί για να καλύψουν την αίσθηση ότι κάτι σκοτεινό βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ταυτόχρονα και όχι από σύμπτωση, η αξιοπιστία του RT ως έγκυρου ειδησεογραφικού μέσου ενημέρωσης αμφισβητείται από εκείνους που θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα. Το σεβαστό περιοδικό Der Spiegel επεσήμανε ότι οι πολιτικοί όλων των πλευρών, από αριστερά προς τα δεξιά έως τους Πράσινους, έχουν συνεργαστεί με την RT και ότι άλλα ηγετικά δημόσια πρόσωπα, όπως ο επικεφαλής της Γερμανικής Αστυνομικής Ένωσης, Rainer Wendt, ο πρώην πρόεδρος της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, Horst Teltschik και ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του Γερμανορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και πρώην δημοσιογράφος του Der Spiegel, Matthias Schepp, ευχαρίστως δέχονται να μιλήσουν με τους δημοσιογράφους του δικτύου.

Από προσωπική εμπειρία,ως συνεργάτης του RT, έχω διαπιστώσει ότι ένας ευρύς αριθμός πολιτικών εκτός του καθεστωτικού άξονα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), των Χριστιανοδημοκρατών (CSU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SDP) είναι πολύ ευτυχείς που τους προσφέρεται ένα μέσο μεγάλης ακροαματικότητας, από το οποίο να εκφράσουν μια έγκυρη γνώμη, καθώς συχνά αισθάνονται αποκομμένοι επειδή είναι κάπως πολύ αποκαλυπτικοί για τις προτιμήσεις των γερμανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Ομοσπονδιακή Βουλή, το A. F.G. (Εναλλακτική για την Γερμανία), είναι ένα τέτοιο κόμμα, και ένας από τους σημαντικώτερους ευρωβουλευτές του, ο Gunnar Beck, εκτιμά τις ευκαιρίες που προσφέρονται.
«Η Γερμανία – μου είπε- ειδικά η Δυτική Γερμανία, είναι εξαιρετικά σταθερή και μονόχρωμη εδώ και πολλές δεκαετίες .Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το καρτέλ του κυρίαρχου κόμματος πρέπει να έχει ενοχληθεί βαθιά από τις κατακτήσεις που έγιναν από πιο πρόσφατα συγκροτημένα πολιτικά κόμματα. Εάν εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τα δημοσιογραφικά πρότυπα του RT, (το κερτέλ εξουσίας) εκφράζει ουσιαστικά την ανησυχία του ότι ένα αυξανόμενο μέρος του γερμανικού κοινού δεν είναι πλέον πρόθυμο να καταπιεί, θέλοντας και μη, οτιδήποτε του λένε τα δημόσια χρηματοδοτούμενα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.»

Όπως και ο Beck, πολλές από τις λιγότερο ακουστές φωνές είναι εκείνες των ανθρώπων με αποκλίνουσες απόψεις από την επικρατούσα τάση που κάνουν πραγματικά τις ειδήσεις αυτό που πρέπει να είναι: ενδιαφέρουσες. Αν όλοι συμφωνούν σε όλα, όλη την ώρα, είδηση δεν υπάρχει .
Φαίνεται ότι αυτό που πραγματικά ενοχλεί το γερμανικό κατεστημένο είναι ότι ένα αλαζονικό νέο παιδί στο τετράγωνο τολμά να αμφισβητήσει το status quo, αναστατώνοντας την ένθερμη σχέση καθεστώτος-μέσων ενημέρωσης που συνωμοτεί εδώ και χρόνια στον έλεγχο των ειδήσεων.
ΕΠΊΣΗΣ ΣΤΙΣ RT.COM γερμανική τράπεζα κλείνει τους λογαριασμούς των εταιρειών που συνδέονται με την RT, ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της έναρξης του γερμανικού καναλιού

Οι ισχυρισμοί για κακόβουλη επιρροή, κατασκοπεία, διαρροή και γενικά αρνητικό επηρεασμό κυκλοφορούν σε μια προσπάθεια να υπονομευθεί οποιαδήποτε προσπάθεια να αναστατωθεί το ψυγείο. Αλλιώς πώς τολμά το καθωσπρεπίστικο χριστιανό-δημοκρατικό CDU, να δηλώνει στο Σπίγκελ – ως «ανώνυμη πηγή» ! ! !- «Δεν βλέπουμε τη «Ρωσία Σήμερα» ως κανάλι ειδήσεων», ή ότι ο στόχος του ραδιοτηλεοπτικού φορέα είναι «προφανώς παραπληροφόρηση και μονόπλευρη ενημέρωση».
Όσο για την δημοσιογράφο πίσω από τους ισχυρισμούς κατασκοπείας – η οποία παρεμπιπτόντως ξεκίνησε ένα βιβλίο την ημέρα του άρθρου της Bild – είναι πιθανό να έχει χρησιμοποιηθεί απλά από μια φυλλάδα εντυπωσιασμού , επειδή προσφέρεται να εκδικηθεί τον πρώην εργοδότη της.
Ο χρόνος και οι συμπτώσεις γεγονότων είναι το παν, φυσικά. Οι δημοσκοπήσεις αυτού του Σαββατοκύριακου έρχονται σε μια εποχή που η συνήθης μακάρια τευτονική αποτελεσματικότητα της Γερμανίας έχει διαποτιστεί με ένα τοξικό μείγμα διαφθοράς και ανικανότητας. Κανένα από τα δύο δεν γοητεύει ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους.
Τα σύνολα των 14 ημερών της χώρας για τον αριθμό των κρουσμάτων και θανάτων από Κορωναϊό υπερβαίνουν της Βρετανίας, η ανάπτυξη του εμβολιασμού τραβάει πολύ για να εμβολιάσει τον πληθυσμό της και το κοινό έχει βαρεθεί τους κουραστικούς ασφυκτικούς εγκλεισμούς.
Εάν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανταποκρίνονταν στην αποστολή τους και πραγματικά εστίαζαν τους φακούς τους σε αυτό το φιάσκο, τότε η τόσο άνετη κυβέρνηση της Μαμάς Μέρκελ θα άλλα ζε στάση από φόβο να συντριβεί στις εκλ If the German media was up to the job and really pulled this shambles into sharp focus, then the oh-so-comfortable Mutti Merkel government might just raise its game for fear of being hammered in the polls.
If the German media was up to the job and really pulled this shambles into sharp focus, then the oh-so-comfortable Mutti Merkel government might just raise its game for fear of being hammered in the polls.
If the German media was up to the job and really pulled this shambles into sharp focus, then the oh-so-comfortable Mutti Merkel government might just raise its game for fear of being hammered in the polls.
ογές.
Αλλά τα πλαδαρά και πειθήνια καθεστωτικά μίντια δεν το θέλουν αυτό, επειδή τους αρέσουν τα πράγματα ακριβώς όπως είναι. Και επαγρυπνούν για όποιον τολμήσει να αλλάξει τα πράγματα. Μας προειδοποίησαν.
Ο Damian Wilson είναι Bρετανός δημοσιογράφος, πρώην συντάκτης της Fleet Street, σύμβουλος της χρηματοπιστωτικής επιχείρησης και ειδικός σύμβουλος πολιτικών επικοινωνιών στην Βρετανία και στην ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ