Σαν τα ζόμπι στις ταινίες που διψούν για φρέσκο αίμα πιέζουν τους αστυνομικούς: Φέρτε παραβάσεις για τον κορονοϊό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντολή να κόβουν κλήσεις στα τυφλά φέρεται να έχουν οι αστυνομικοί συμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέκρυρας, Νίκο Μποζίκη.

https://twitter.com/jeronymoboss/status/1370817584921214976?s=21

Οι καταγγελίες έγιναν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τοπικό StarTv Κέρκυρα Channel, αναφέροντας πως ο ίδιος ο υπουργός έχει δώσει εντολή «φέρτε παραβάσεις» για τον κορονοϊό, ενώ οι υψηλά ιστάμενοι προχωρούν σε bullying κατά των αστυνομικών, βάζοντας μάλιστα πλαφόν:

Δεν είναι αυτή αστυνόμευση, δεν είναι αυτό αστυνομία. Θα πρέπει η αστυνομία να είναι κοντά με τον κόσμο, αγκαλιά με τον κόσμο, να πολεμάει το έγκλημα και τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα. Αυτό που μας έχουν ορίσει αυτή τη στιγμή να κάνουμε είναι πραγματικά ντροπή για την αστυνομία, γιατί δεν είναι πραγματικός ο στόχος να λύσουμε το πρόβλημα του κορονοϊού, γιατί βλέπουμε παρά τις παραβάσεις που βεβαιώνονται καθημερινά, το πρόβλημα συνεχίζεται. Με λίγα λόγια, την ανεπάρκεια της κυβέρνησης σε πράγματα που δεν μπορεί να πετύχει, δεν θα την βγάλουμε εμείς.

Και αν σας πω το bulling που δέχονται καθημερινά οι συνάδελφοί μου, την ώρα που φεύγουν για τη δουλειά “αν δε φέρεις δέκα παραβάσεις μην έρθεις μέσα”. Αυτό είναι bulling. Το καταγγέλλω, ειλικρινά» αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, τονίζοντας πως «εάν πιστεύουν ότι δουλεύουμε σε κανενός το χωράφι και είναι η εποχή που βαράγαμε με τον βούρδουλα, είναι γελασμένοι. Λοιπόν δεν θα μας κάνει κανένας να ντρεπόμαστε γι’ αυτό που είμαστε.

Είμαστε μέλη αυτής της κοινωνίας και δεν θα μας κάνουν να νιώθουμε πραγματικά ντροπή γι’ αυτό που γίνεται καθημερινά, και αυτοσκοπός να είναι το πόσες παραβάσεις βεβαίωσε ο αστυνομικός για covid στην Κέρκυρα» αναφέρει σε άλλο σημείο.

Δεν θα παίξει κανείς με την τιμή και την υπόληψη της οικογένειάς μας, και την οντότητάς μας. Δεν θα γίνουμε το πλυντήριο της βρωμιάς τους και της ανεπάρκειάς τους για μία ακόμα φορά.

Και όλο αυτό χάρη στην πίεση που δέχεται ο αστυνομικός “φέρε τόσες παραβάσεις”. Ε όχι, δεν είναι αυτό κύριε υπουργέ, αυτό που ζητήσατε προχθές που ήρθατε εδώ πέρα, “γράφτε όσους γίνεται, πιο πολλές παραβάσεις.

Δεν θα γίνουμε εμείς το πλυντήριο της κυβέρνησης, και της κάθε κυβέρνησης, για μία ακόμα φορά. Κάναμε πολλά χρόνια και πολλούς αγώνες να πετάξουμε από πάνω μας τη ρετσινιά του μπάτσου. Είμαστε Έλληνες αστυνομικοί, προσπαθούμε να εκδημοκρατιστεί αυτός ο θεσμός. Και το μόνο δικαίωμα που μας έχουνε δώσει είναι -δυστυχώς γι’ αυτούς- είναι ο συνδικαλισμός, η φωνή μας. Δεν έχουμε δικαίωμα απεργίας, φανταστείτε. Εάν είχαμε δικαίωμα απεργίας θα ήταν όλοι οι αστυνομικοί στο δρόμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ