17/06/2021

Κλείνει και τα τούρκικα σχολεία η Σαουδική Αραβία μετά το εμπάργκο!

Ένα ακόμη βήμα κάνει η Σαουδικη Αραβια κατά της Τουρκίας καθώς κλείνει σε όλη την χώρα τα Τουρκικά σχολεία. Έτσι μετα το μποϊκοτάζ κατά των τουρκικών προϊόντων, έκλεισαν στην χώρα και τα τουρκικά σχολεία.

Συμφωνα με τον Αχμέτ Εμρέ Μπιλγκιλί που είναι Γενικος Διευθυντής Ανώτατης Εκπαίδευσης και εκπαίδευσης αποδήμων, σε 5 πόλεις της Σαουδικής Αραβίας υπήρχαν σχολεία που παρέδιδαν εκπαίδευση στα τουρκικά αλλά οτι υπήρξαν κάποια προβλήματα και όπως είπε ” Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας παρά τις προσπάθειες που κάναμε, ιδιαίτερα για τα σχολεία μας σε Μέκα και Μεδίνα, στα τέλη του 2020 στην πράξη τα έκλεισε”

Μαλιστα ο Ουτκού Τσακιροζέρ, βουλευτής CHP, είπε πως η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας είναι απαράδεκτη και ότι τα προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών δεν πρέπει να αποτελούν αιτία για την θυματοποίηση των Τούρκων πολιτών που ζουν εκεί. Όπως είπε και στους δημοσιογράφους, υπάρχει μεγάλη θυματοποίηση στο σημείο της εκπαίδευσης στα τούρκικα των παιδιών των πολλών πολιτών μας που ζουν εκεί. Αυτή η στάση είναι απαράδεκτη.
Υπάρχουν επίσης το μποϊκοτάζ της Σαουδικής Αραβίας προς τα τουρκικά προϊόντα και οι κυρώσεις και αυτά είναι απαράδεκτα. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα ανάμεσα στις χώρες αλλά το τίμημα τους δεν πρέπει να το πληρώνουν οι πολίτες μας. Το συντομότερο πρέπει να αντιστραφεί αυτό το λάθος.

https://ahvalnews.com/tr/turkiye-suudi-arabistan/meb-duyurdu-suudi-arabistan-turk-okullarini-kapatti

Με πληροφορίες από τα tourkikanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ