Εκμεταλλεύτηκαν τον Κυμπουρόπουλο για τους ψήφους και τώρα τον «καταδικάζουν»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αντιπολίτευση είναι λογικό να καταδικάζει την στάση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιου Κυμπουρόπουλου, διότι έχει μία εκφρασμένη άποψη για το θέμα των εκτρώσεών.

Ο ευρωβουλευτής όμως ψήφισε κατά συνείδηση και με προσωπικά κριτήρια, όπως δυστυχώς σήμερα παριστάνουν ότι αγνοούν οι κύριοι στο κόμμα του Μητσοτάκη. Και υπάρχει σαφής εξήγηση. Και η εξήγηση αυτή μπορεί να είναι με την άθλια και εγκληματική ευγονική των ναζί και τις υποχρεωτικές εκτρώσεις για «φυλετικά κατώτερους» αλλά και βρέφη με πιθανότητα ασθένειας. Και ο κύριος Στέλιος Κυμπουρόπουλος έχει ισχυρό προσωπικό κριτήριο για το θέμα σε αντίθεση με κάποιους που παριστάνουν τους ευαίσθητους, ανάλογα με το συμφέρον τους.

Πάει για διαγραφή – Ανάρτηση κόλαφος της Νέας Δημοκρατίας κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου

Δεν θα ανοίξουμε την κουβέντα για την τραγική συζήτηση που γίνεται κατά πόσον η έκτρωση θεωρείται «προοδευτική πράξη» τον 21ο αιώνα. Μία εποχή που η αντισύλληψη θα έπρεπε να είναι μέρος της κοινωνικής συνείδησης, ώστε οι εκτρώσεις να αποτελούν πλέον μια θλιβερή ανάμνηση άλλων εποχών. Και να αφορούν μόνον αναγκαιότητα εγκληματικών, μη συναινετικών πράξεων.
Προοδευτική άλλωστε είναι η κοινωνία που ενημερώνει τους πολίτες, άνδρες, γυναίκες, αγόρια και κορίτσια, για την ευθύνη και την αντισύλληψη. Προοδευτική είναι μια κοινωνία που δεν εξαναγκάζει μία γυναίκα να κάνει έκτρωση λόγω ταμπού η λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, η συμπεριφορά της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, είναι τουλάχιστον υποκριτική. Ειδικά όταν υπάρχουν άλλα στελέχη της, όχι ΑμεΑ, που έχουν εκφράσει ακριβώς την ίδια άποψη αλλά δεν έχουν υποστεί καμιά κομματική κύρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ