15/06/2021

Στην ΓΑΔΑ δημοσιογράφος του Kontra μαζί με βίντεο ντοκουμέντα

Κατέθεσε σε ΕΔΕ δημοσιογράφος του Kontra Κυριάκος Μαντούβαλος, μαζί με το αμοντάριστο βίντεο από τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη.

 

Αντιπερισπασμός στη βία, την αυθαιρεσία και τα ψέματα

Τις έκνομες ενέργειες αστυνομικών στη Νέα Σμύρνη όπου αστυνομικός ή πολίτης εντός ομάδας αστυνομικών φαίνεται να ρίχνει «βόμβα μολότοφ» σε πολίτες, όπως αποκάλυψε βίντεο του Kontra, φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του.

Η ερώτηση κατατέθηκε από τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστο Σπίρτζη και τους αναπληρωτές τομεάρχές Δ. Καλαματιανό και Χ. Καφαντάρη  προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη, και υπογράφεται από 53 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε στο βίντεο όσα αποκάλυψε το Kontra:

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν συγκεκριμένα στοιχεία για τις αποκαλύψεις από το οπτικό υλικό καθώς και τις ενέργειες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

  • Πιο συγκεκριμένα ρωτούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ποια ομάδα της αστυνομίας επιχειρούσε στις 19:20 στην οδό Νικολάου Πλαστήρα στην Νέα Σμύρνη και ποιες ενέργειες έχουν γίνει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τη διερεύνηση του αστυνομικού ή του κρανιοφόρου εντός ομάδας κρανιοφόρων αστυνομικών που πετάει τη μολότοφ σε πολίτες;
  • Ρωτούν επίσης ποια ενημέρωση υπάρχει για το αν ο άνθρωπος που πετάει τη μολότοφ είναι αστυνομικός και αν έχουν απαγγελθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο κατηγορίες για κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών ή εκρηκτικών βομβών και διατάραξη κοινής ειρήνης με τη χρήση της.
  • Σε περίπτωση που δεν είναι αστυνομικός γιατί δεν συνελήφθη από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν δίπλα του και γύρω του καθώς και ποιες ενέργειες έχουν γίνει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την ανοχή που επέδειξαν στις εν λόγω προβοκατόρικες και έκνομες πράξεις, οι υπόλοιποι αστυνομικοί που επιχειρούσαν στις 19:20 στην οδό Πλαστήρα στη Νέα Σμύρνη;
  • Επίσης ρωτούν τον υπουργό ποιες εντολές είχαν δοθεί από την φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ στην ομάδα ΔΡΑΣΗ για να έχουν τέτοια προβοκατόρικη δραστηριότητα ή ανοχή σε δράσεις προβοκατόρων και αν δεν είχαν δοθεί εντολές που να καλύπτουν αυτή τη δραστηριότητα και με δεδομένο ότι ο αστυνομικός ή ο πολίτης που με την ανοχή των αστυνομικών έριξε τη μολότοφ επιχειρούσε μαζί με άλλους της ομάδας ΔΡΑΣΗ, αν έχει διερευνηθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από ποιόν παρακρατικό μηχανισμό λαμβάνουν οδηγίες και εντολές.
  • Τέλος ρωτούν αν προτίθεται η κυβέρνηση να εξαλείψει τέτοια φαινόμενα από την Ελληνική Αστυνομία και με ποιόν τρόπο ή αν θα συνεχίσει να καλύπτει και να ανέχεται αυτές τις δράσεις.

Για πολλοστή φορά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη να σταματήσει να καλύπτει και να ανέχεται αντιδημοκρατικές ενέργειες και δηλώνει ότι δεν θα ανεχθεί περαιτέρω συνέχιση τέτοιων επικίνδυνων, για τους πολίτες και τη δημοκρατία, φαινομένων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ