13/06/2021

Έκθεση Κόλαφος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ΟΗΕ για Λιβύη: Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

Η Τουρκια  παραβιάζει το εμπαργκο όπλων στην Λιβυη συμφωνα με αποκαλυπτικη έκθεση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών, που συστάθηκε σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Συμφωνα με την έκθεση, που εκδόθηκε τωρα, η Τουρκία που φέρνει προηγμένη στρατιωτική τεχνολογία, αποτέλεσε έναν  κρίσιμο στοιχείο, ιδιαίτερα στον πόλεμο τριβής που συχνά δεν ήταν ορατός και είχε ως αποτέλεσμα την ήττα των δυνάμεων του Χαλιφα Χαφτάρ κατά τη διάρκεια του έτους 2020, εκτός από την παροχή αποτελεσματικών στρατιωτικών πληροφοριών στην κυβέρνηση της Τρίπολης.

Οι δυνατότητες συγκέντρωσης  τακτικών πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης, δείχνουν τη στάθμιση της δύναμης υπέρ των κυβερνητικών δυνάμεων της Εθνικής Συμφωνίας.

Η έκθεση συνέχισε: «Στις 27 Μαρτίου 2020, ο  Φαγιέζ αλ Σάρατζ, πρόεδρος του Συμβουλίου της Προεδρίας, ανακοίνωσε την έναρξη της Επιχείρησης Καταιγίδα Ειρήνης,  κατά τη διάρκεια της οποίας η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας άλλαξε τη ρύθμιση της επίθεσης κατά μήκος της παράκτιας λωρίδας.

Οι δυνατότητες των μυστικών πληροφοριών περιελάμβαναν πληροφορίες από παρακολουθήσεις που διεξήγαγε η Τουρκία καθώς και  επιχειρήσεις επιτήρησης και αναγνώρισης  από drone. Βασικό στοιχείο αποτέλεσε η χρήση των drone Bayraktar 2 από τον τουρκικό στρατό.

Al Saaa24

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ