Απαράδεκτη η καθυστέρηση των μακεδονικών σημάτων! Έκκληση στον πρωθυπουργό να ξυπνήσει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι… καθυστερήσεις κοστίζουν στα μακεδονικά σήματα! Έκαναν την διαφήμιση για να παραμυθιάζουν τους ιθαγενείς, αλλά ακόμα δεν έχουν κατοχυρώσει τα σήματα!

Ποιος είπε ότι οι Σκοπιανοί ακολουθούν πιστά την (έτσι κι αλλιώς κατάπτυστη) Συμφωνία των Πρεσπών;

Το παιχνίδι χοντραίνει από την πλευρά των Σκοπιανών, αφού η προσπάθεια της Ελλάδας, με το σήμα των μακεδονικών προϊόντων, που προωθεί η κυβέρνηση ώστε να κατοχυρώσει την ελληνική τους ταυτότητα, θέμα που στην ουσία άφησε ανοιχτό η Συμφωνία των Πρεσπών, έχει «κολλήσει».

Ενώ, λοιπόν, το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε., που βρίσκεται στο Αλικάντε της Ισπανίας, στο οποίο η Ελλάδα υπέβαλε προς κατοχύρωση το σήμα «Macedonia the Great», βρισκόταν σε φάση να εξετάσει την ένσταση που είχε υποβληθεί από μονάδα παραγωγής μπίρας των Σκοπίων με τον διακριτικό τίτλο «Makedonsko» κατά της κατοχύρωσης του σήματος στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ, η εταιρία των Σκοπίων,υπέβαλε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας, επειδή το Αλικάντε αρνήθηκε να της κατοχυρώσει τον τίτλο «Makedonsko».

Ετσι, και μέχρι την έκδοση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, οι διαδικασίες στο Αλικάντε παγώνουν το λιγότερο για έναν χρόνο. Παιχνίδια καθυστέρησης, αλλά και με ευθύνη της Ελλάδας, αφού δεν έχει γίνει ακόμη η υιοθέτηση του σήματος από ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, κάτι στο οποίο εμφανίζεται αρκετή απροθυμία. Ακόμη πιο σοβαρό θέμα είναι το δεύτερο, η εξεύρεση κονδυλίων προβολής, θέμα που έχει «κολλήσει» μεταξύ του υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Εξωτερικών.

Ηδη αποφασίστηκε να παραδοθεί σχετικό σημείωμα από επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας στο γραφείο του πρωθυπουργού, μήπως και «ξυπνήσουν»…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ