Κυλιόμενες δημοσκοπήσεις: Μεγάλη φθορά της κυβέρνησης, δεν καρπώνεται ο ΣυΡιζΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους και τα δύο κόμματα, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣυΡιζΑ, συνιστούν ψυχρολουσία. Είναι η πρώτη φορά μετά το 2012 που τα δύο κόμματα εξουσίας ατενίζουν τις δημοσκοπήσεις με μεγάλη ανησυχία.

Η φθορά της κυβέρνησης μετά τα τελευταία γεγονότα είναι μεγάλη και αναμένεται να αυξηθεί Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις με την πανδημία και την παταγώδη αποτυχία των μέτρων, παρά το ότι ήταν τα σκληρότερα στον κόσμο. Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Οπωσδήποτε, ήταν τα μακροβιότερα αντίστοιχης σκληρότητας.

Ο χαρακτηρισμός «ψεκασμένοι» που έδωσε ο πρωθυπουργός στους πολίτες που διαφωνούσαν με τα μέτρα, θα τον στοιχειώσει στις επόμενες εκλογές, καθώς ο ίδιος τώρα έγινε ψεκασμένος και προαναγγέλλει άνοιγμα της αγοράς με δεκαπλάσια κρούσματα από όταν την έκλεισε.

Ο ΣυΡιζΑ από την άλλη πατώντας στην ιδεολογική πλατφόρμα της αριστεράς, δεν καρπώνεται την κυβερνητική φθορά. Τα οφέλη του είναι ελάχιστα από την κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος. Και αυτό οφείλεται στην ομιχλώδη προσέγγιση θεμάτων που θεωρούνται φλέγοντα για την πλειοψηφία των ελλήνων. Τα αποτυχημένα μέτρα, την ταπείνωση στα εθνικά θέματα, την οικονομική κατάρρευση.
Το ΚινΑλ κρατάει δυνάμεις, το ΚΚΕ και το Μέρα25 ενισχύονται, η Ελληνική Λύση μπορεί και να διπλασιάσει το ποσοστό της και διογκώνονται εξωφρενικά οι… αναποφάσιστοι!

Το απλό συμπέρασμα είναι ότι εάν ο ΣυΡιζΑ δεν είχε φέρει την συμφωνία των Πρεσπών και είχε κρατηθεί μακριά από το σύστημα Σημίτη, σήμερα θα ήταν πρώτο κόμμα. Με την ασάφεια όμως που συμπεριφέρεται, με την επίκληση μιας ιδεολογικής πλατφόρμας που βασίζεται σε ιστορικές αναφορές κατά τις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών ψηφοφόρων ήταν αγέννητοι τον κρατά καθηλωμένο.
Ακόμα και στα ιδεολογικά, ο ΣυΡιζΑ δεν έχει ξεκαθαρίσει με ποια αριστερά είναι. Αυτή του Βελουχιώτη, του Τσε και του Φιντέλ η αυτή του Γιόσκα Φίσερ και του Ντάνιελ Κον Μπεντίντ;  Ποιος δεν έχει πατρίδα εντέλει; Το κεφάλαιο ή η προλετάριοι;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ