Αποσύρουν τα μέτρα που απέτυχαν και θα το παρουσιάσουν σαν χαλάρωση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα έχουν κάνει μπάχαλο. Οι πολίτες βιώνουν ένα σκληρότατο lockdown χωρίς καμία προοπτική εξόδου και η κυβέρνηση του Κυριακου Μητσοτακη τους κοροϊδεύει τάζοντας τους μέτρα χαλάρωσης που στην ουσία θα είναι απόσυρση συγκεκριμένων μέτρων (όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίς τα Σαββατοκύριακα) που έχουν αποτύχει είτε γιατί ήταν ανούσια και περιττά είτε γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα να εφαρμοστούν σωστά.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου που υπόσχονται είναι κάτι που προϋπήρχε και τις γιορτές ενώ είχαμε ταυτόχρονα lockdown. Μαλιστα όπως το σχεδιαζουν θα είναι πιο δύσκολη η έξοδος καθώς θα γίνεται με αυστηρότατους περιορισμούς με αποστολή sms στον νέο αριθμό 13032 που σταδιακά θα ενσωματώσει και άλλες λειτουργίες.

Στην ουσία το 13032 έρχεται για να στριμώξει τους πολίτες στα σπίτια τους και όχι να τους διευκολύνει. Στόχος του είναι ο περιορισμός των καθημερινών εξόδων των πολιτων. Στην ουσία δηλαδή θα ανοίξουν θα καταστήματα αλλά θα εμποδίζεται η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτων προς αυτά.

Τις επόμενες ώρες θα ζήσουμε ένα μοναδικό μπάχαλο με την συνεδρίαση των λοιμωξιολογων και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βαφτίσει το κρέας ψάρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ