16/06/2021

Χάνει τις Πανεπιστημιακές Σχολές η Ηλεία – Ανίκανοι οι βουλευτές να επιβληθούν στις αποφάσεις της κυβέρνησης τους!

Ως «Πόντιος Πιλάτος» εμφανίστηκε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους εμπλεκόμενους τοπικούς άρχοντες για το θέμα των Πανεπιστημιακών Σχολών της Ηλείας και ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, ο οποίος, προφανώς για να μην «σπάσει αυγά» και να μην επωμιστεί μελλοντικά το «πολιτικό κόστος» για τα «λουκέτα», «πέταξε το μπαλάκι» στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών η οποία, ήδη μας έχει «κάψει»…

Άρα τη Δευτέρα, που θα συνεδριάσει η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, αναμένεται να είναι η μέρα που θα μπει και οριστικά η «ταφόπλακα» στις σχολές της Ηλείας…

Αλλά εμφανίστηκε και «ελεήμων» ο κ. Συρίγος ο οποίος «σπάει το κεφάλι του» για να βρει κάτι που να «ταιριάζει» στην ιστορία και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ηλείας, «ξεφουρνίζοντας» ως δική του λύση και πρόταση, την πρόταση που εδώ και δύο χρόνια έχει υποβάλει ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Ηλείος) Παναγιώτης Αλεξόπουλος για τα μεταπτυχιακά στην Αρχαία Ολυμπία. Αλλά και αυτή την πρόταση… «μισή» καθώς μίλησε για μονοετή προγράμματα και όχι για τετραετή!

Εμφάνισε και νόμους και στατιστικά στοιχεία ο υφυπουργός Παιδείας, για να «πείσει» τους συμμετέχοντες ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίζει για λογαριασμό των Πανεπιστημίων και πως τα τμήμα «απέτυχαν». Πουθενά όμως δεν αναφέρθηκε ο ρόλος του Πανεπιστημίου Πατρών στην «αποτυχία» των Τμημάτων και στην εικόνα που εμφανίζουν σήμερα!

Λίγο και το ότι για όλα φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση και… έτοιμο το έδαφος για να «προσγειωθούν» από Δευτέρα τα «λουκέτα» στις Σχολές της Ηλείας!

Αντέδρασαν μέχρι και οι κυβερνητικοί βουλευτές

Οι απαντήσεις και οι αιτιάσεις του Υφυπουργού Παιδείας προκάλεσαν… «αντάρτικο» στους κυβερνητικούς βουλευτές της Ηλείας που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη οι οποίοι «καυτηρίασαν» το Πανεπιστημιακό καθεστώς της Πάτρας και χαρακτήρισαν «κόκκινη γραμμή» την κατάργηση των δύο τμημάτων του νομού.

Κατά του Πανεπιστημίου Πατρών και των χειρισμών του εμφανίστηκαν τόσο και οι δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, που συγκάλεσε την τηλεδιάσκεψη, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και οι δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας Τάκης Αντωνακόπουλος και Γιάννης Λυμπέρης.
ilia.news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ