Παράσιτα στο Ηνωμενο Βασίλειο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει η Φανούλα Αργυρού

(Για την απαράδεκτη ανακοίνωση της λεγόμενης Εθνικής Ομοσπονδίας Κυπρίων Βρετανίας) «Ελευθερία» Λονδίνου

Στην απογραφή που έγινε στη Βρετανία το 2011, οι Τουρκοκύπριοι που ζουν σ΄αυτή τη χώρα δήλωσαν την καταγωγή τους σε ποσοστό 19,073. Για τον λόγο αυτό το τωρινό census υπήρξε εκστρατεία να δηλώσουν ότι είναι Τουρκοκύπριοι, διότι – λένε- ο αριθμός τους φτάνει τις… 3000 χιλιάδες! Και υπήρξε μεγάλη εκστρατεία για τούτο, επειδή θέλουν να δείξουν στους πολιτικούς αυτής της χώρας ότι είναι… υπολογίσιμη εκλογική δύναμη.

Εμείς οι Ελληνοκύπριοι τι κάναμε; Καλέσαμε την Παροικία να δηλώσει ως καταγωγή μόνο το «Κύπριος» και να μην πούμε ότι είμαστε ελληνοκυπριακής καταγωγής! Να γράψουμε δηλαδή στο census ψέματα (αφού όταν γράφεις Cypriot, αμέσως σε ρωτάει να δηλώσεις “Greek Cypriot” “Turkish Cypriot”) διότι μ αυτόν τον τρόπο θα … βοηθήσουμε στη λύση του Κυπριακού.

Μάλιστα κάποιοι έγραψαν σε μέλη τους ότι θα βοηθήσουμε να πετύχει και η Πενταμερής στη Γενεύη.

Δηλαδή, θα πάει εκεί ο Αναστασιάδης και ξαφνικά θα βγάλει «άσο από το μανίκι», θα τους πει, ορίστε τι λέει το census στη Βρετανία, όλοι είναι Κύπριοι ( ή η μεγάλη πλειοψηφία) και θέλουν λύση…. Διζωνικής, απορρίπτοντας τα δύο κράτη!!!

Πέραν της πλάκας, όταν εσύ ο ίδιος αρνείται την ταυτότητα σου, το όνομά σου, τους προγόνους σου, την ιστορία του τόπου σου, μην περιμένεις εκτίμηση από τους ξένους. ΄Όταν αποβάλλεις τη φυσιογνωμία σου, εύλογα σε βλέπει ο άλλος καχύποπτα. Διότι, όπως απαρνιέσαι τον εαυτό σου, θα απαρνηθείς και την ταυτότητα των συνανθρώπων σου, εν προκειμένω των Τουρκοκυπρίων.

Όσο δε γι΄αυτούς τους «διάσημους Κυπρίους», που συμβούλεψαν την Παροικία να δηλώσουν «Κύπριοι» στο census , ξέρουν άραγε ποιο ήταν το ερώτημα; Δηλαδή, η γνώμη τους ήταν να μη γράψουμε Ελληνοκύπριοι;

Βέβαια, το πόσο «διάσημοι» είναι, είναι μια άλλη ιστορία.

ΗΡΑ http://www.eleftheria.co.uk/pdf/32520214510Eleftheria_1062.pdf σελ. 4

0D27A9C9 90EC 4071 9CA1 EA2DF234DF1C

ΔΗΜΟΦΙΛΗ