Θεωρίες συνωμοσίας για ξένο δάκτυλο πίσω από ατύχημα με το πλοίο που κόλλησε στο Σουεζ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρχισαν οι πρώτες θεωρίες συνωμοσίες σχετικά με το κλείσιμο της διώρυγας του Σουεζ από το πλοίο Ever Given που μπλόκαρε μέσα στη διώρυγα και δεν μπορεί να φυγει.

Κάποιες κάνουν λόγο για Αμερικανικό δάκτυλο που θέλει να ξεκόψει την Κίνα από την Ευρωπαϊκή Αγορά ενώ κάποιες άλλες εμπλέκουν ακόμη και το λιμάνι του Πειραιά που αποτελεί πλέον σημαντικό σταθμό για τα κινεζικά προϊόντα.

Το πιο σοβαρό όμως πλήγμα αυτή τη στιγμή δέχεται η Αγγλία καθώς αγοράζει υγροποιημένο φυσικό αέριο που μεταφέρεται με πλοία από εκεί και τώρα θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα.

Μαλιστα το γεγονός ότι ο Πρίγκιπας Κάρολος βρισκόταν τις ώρες εκείνες στην Ελλάδα και αρκετά κοντά στην ευρύτερη περιοχή ενισχύει τις φήμες και τις θεωρίες ότι μπορεί να δέχονταν απειλές η Βρετανία για κάποιου είδους τέτοια ενέργεια και για αυτό βρέθηκε και ο Κάρολος στην Αθήνα, για να χειριστεί το θέμα.

Ολα αυτά βέβαια είναι θεωρίες που δεν ευσταθούν ούτε μπορούν να αποδειχθούν, προς το παρόν τουλάχιστον.

Υ.Γ. Υπάρχει και η κωμική πλευρά βέβαια των θεωριών συνωμοσίας, ότι δηλαδή το συμβάν συνέβη λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίσκεψη Μητσοτακη στο αεροπλανοφόρο στην Σουδα και μόλις έγινε η δουλειά δέχθηκε και ευχαριστήριο τηλεφώνημα από τον Μπάιντεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ