Οι Αμερικάνοι μας “σπρώχνουν” για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο! (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σας ενημερώσαμε για τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν για το θέμα της Ανατ. Μεσογείου, για την Ελλάδα και την τουρκία   

Ο Μπλίνκεν τόνισε χαρακτηριστικά…

” Νομίζω ότι έχουμε δει κάποια αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο. Νομίζω ότι το ΝΑΤΟ έχει διαδραματίσει έναν πολύ καλό ρόλο στη μείωση της διαμάχης και στη διασφάλιση ότι σε περιοχές που υπάρχουν διαφορές, κανείς δεν προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες, ξεκινώντας με την Τουρκία ώστε να κρατήσει τα πλοία της εκτός υδάτων ή περιοχών, που αξιώνουν άλλοι. Θέλουμε απλά να δούμε την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Και παρεμπιπτόντως, όταν υπάρχουν διαμάχες για τους φυσικούς πόρους, αυτό θα μπορούσε στην πραγματικότητα να φέρνει κοντά τις χώρες. Η κοινή χρήση αυτών των πόρων, οι κοινές επενδύσεις, η εκμετάλλευση αυτών των πόρων, θα μπορούσε να φέρει κοντά τις χώρες.  Ελπίδα μας είναι να συμβεί αυτό ακριβώς.”

Είναι ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται καμιά αμφισβήτηση ότι ο “Μπαϊντενόπουλος” με την πολιτική του όπως αυτή εκφράστηκε από τα πιο επίσημα χείλη…. μας σπρώχνει για συνδιαχείριση & συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ