Μαχαίρωσαν θύμα του Λιγνάδη! Τρομοκρατούν τους μάρτυρες για να «σπάσουν»;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρομερές, εξοργιστικές αποκαλύψεις από την real news και την Άννα Κανδύλη. Προκαλούν το λιγότερο αποτροπιασμό. Και δείχνουν ένα παρακράτος να λειτουργεί ανενόχλητο. Ένα παρακράτος που προσπαθεί να τρομοκρατήσει ακόμα και να δολοφονήσει τους μηνυτές του Δημήτρη Λιγνάδη καθώς και τους μάρτυρες κατηγορίας για να φυγαδεύσουν το «ιερό τέρας» που φαίνεται ότι κρατάει πολλούς.

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα καταγγελία για βιασμό – 24χρονος κατέθεσε στην ανακρίτρια

Της Αννας Κανδύλη

Καταγγελία και για τέταρτο βιασμό από τον Δημήτρη Λιγνάδη έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση κατέθεσε 24χρονος σήμερα άνδρας που, όπως είπε, βιάστηκε από τον γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη όταν ήταν 17 ετών. Το συγκεκριμένο θύμα προσήλθε στην ανακρίτρια ως μάρτυρας. Ενώπιόν της, όμως, κατήγγειλε και τη δική του κακοποίηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 24χρονος φέρεται να υποστήριξε πως ο ήδη προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Τρίπολης για δύο βιασμούς τον «ψάρεψε» στον δρόμο και πως ο βιασμός του έγινε στο σπίτι του ηθοποιού όταν τον κάλεσε κάποια στιγμή και αυτός, ανυποψίαστος για όσα θα ακολουθούσαν, πήγε. Ο εν λόγω μάρτυρας φέρεται να αποκάλυψε/επιβεβαίωσε κι άλλα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης με «πρωταγωνιστή» τον γνωστό ηθοποιό και για τα οποία είχε γνώση, καθώς φαίνεται να ήταν ο ίδιος παρών όταν αυτά συνέβησαν.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι και η παραπάνω κατάθεση, σύμφωνα με τα όσα περιγράφει το θύμα για τον τρόπο προσέγγισής του και τον τόπο όπου έγινε αυτή, ενισχύει ακόμη περισσότερο την άποψη περί μιας κοινής μεθόδου σε όλες τις περιπτώσεις, ενός «modus operandi» από την πλευρά του ηθοποιού. Οτι δηλαδή «ψάρευε» ανήλικα και νεαρά αγόρια στις πλατείες (όπου, όπως και ο ίδιος είπε στην απολογία του, τις προτιμούσε για να πίνει τον καφέ του), τα έκανε να τον εμπιστευτούν και στη συνέχεια τα έπειθε να πάνε μαζί στο σπίτι του, όπου τα κακοποιούσε, αφού πρώτα είχε εξουδετερώσει τις όποιες αντιστάσεις τους με αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες. Η συγκεκριμένη, πάντως, μαρτυρία για τον τέταρτο βιασμό αναμένεται να μπει σύντομα στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Οπως έχει διευκρινιστεί από δικαστικές πηγές, για την όποια νέα καταγγελία εις βάρος του Δ. Λιγνάδη θα ανοίγει καινούργια δικογραφία και η Εισαγγελία θα διενεργεί προκαταρκτική έρευνα.

Ανώνυμα τηλεφωνήματα

Την ίδια ώρα, ωστόσο, που ανοίγουν στόματα, κάποιοι φαίνεται ότι προσπαθούν να τα κλείσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες της «R», μάρτυρες-καταγγέλλοντες στην υπόθεση φέρεται να δέχονται απειλές, με προφανή στόχο, όπως υποστηρίζεται από το περιβάλλον τους, να σιωπήσουν. Ειδικότερα, ένας εκ των μηνυτών, λένε οι ίδιες πηγές, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι πριν από λίγες ημέρες από άγνωστα άτομα, ενώ άλλοι απειλήθηκαν μέσω ανώνυμων τηλεφωνημάτων που δέχθηκαν. Ολα αυτά, βεβαίως, ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, σε γνώση της οποίας έχουν ήδη περιέλθει οι εν λόγω σοβαρές καταγγελίες. Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εισαγγελικές έρευνες που αφορούν αφενός την περίοδο που ο Δ. Λιγνάδης δίδασκε στο Αρσάκειο και αφετέρου τις πληροφορίες περί ενδεχόμενης κακοποίησης ανήλικων προσφυγόπουλων που προέρχονταν από δομές και τον επισκέπτονταν στο σπίτι του στο πλαίσιο μαθημάτων θεατρικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά το Αρσάκειο Ψυχικού, στο οποίο ο ηθοποιός διετέλεσε υπεύθυνος του θεατρικού ομίλου από το 1993 έως το 2002, δεν φαίνεται να προκύπτει κάποια αξιόποινη -μη παραγεγραμμένη- πράξη από μέρους του. Ο ίδιος, κατά την απολογία του, ερωτηθείς σχετικά, είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τα σχετικά δημοσιεύματα.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της Real news εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ