Τουρκικά-Νατοϊκά αεροσκάφη αναχαίτισαν ρωσικά μαχητικά που πετούσαν σε διεθνή ύδατα γιατί δεν είχαν υποβάλλει σχέδιο πτήσης…!!!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ….

Mαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ απογειώθηκαν 10 φορές τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, για να αναχαιτίσουν Ρωσικά μαχητικά κατά τη διάρκεια μιας ασυνήθιστης κορύφωσης πτήσεων πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό, τη Βόρεια Θάλασσα, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική Θάλασσα.

Συνολικά, τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ παρεμπόδισαν έξι διαφορετικούς σχηματισμούς ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών κοντά στον εναέριο χώρο της Συμμαχίας σε λιγότερο από έξι ώρες. «Η αναχαίτιση  ρωσικών αεροσκαφών καταδεικνύει την ετοιμότητα και την ικανότητα των δυνάμεων του ΝΑΤΟ να προστατεύουν τους συμμαχικούς ουρανούς 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο», δήλωσε ο Ταξίαρχος Andrew Hansen, Αναπληρωτής Διοικητής Επιχειρήσεων της Συμμαχικής Αεροπορικής Διοίκησης, (Ramstein, Γερμανία).

Στον Βορρά, τα Νορβηγικά F-16 απογειώθηκαν αφού τα ραντάρ εντόπισαν δύο ομάδες ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών που πετούσαν κοντά στις ακτές της Νορβηγίας. Τα νορβηγικά αεροσκάφη αναχαίτισαν δύο βομβαρδιστικά Tu-95 Bear, που συνέχισαν να πετούν νότια πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα, ωθώντας το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο να απογειώσουν  Typhoon και F-16, αντίστοιχα.

Αργότερα την ίδια μέρα, Νορβηγικά F-16 αναχαίτισαν δύο βομβαρδιστικά Tu-160 Blackjack σε διεθνή ύδατα. Τα ραντάρ του ΝΑΤΟ εντόπισαν επίσης τρία ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη κοντά στον συμμαχικό εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Τουρκικά, ρουμανικά και βουλγαρικά μαχητικά αεροσκάφη ιπτάθηκαν, για να παρακολουθήσουν τα ρωσικά αεροσκάφη μέχρι να φύγουν από την περιοχή. Ιταλικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν ένα ρωσικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας Il 38, το οποίο συνοδευόταν από μαχητικά αεροσκάφη πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα που πετούσαν προς και από το Καλίνινγκραντ.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες στα δύο Κέντρα Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Uedem της Γερμανίας και στο Torrejón της Ισπανίας, ανταποκρίθηκαν γρήγορα σε άγνωστα αεροσκάφη κοντά στα σύνορα της Συμμαχίας, απογειώνοντας μαχητικά από τη Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, για να ερευνήσουν και να προστατεύσουν τον συμμαχικό εναέριο χώρο », δήλωσε ο Ταξίαρχος Χάνσεν, προσθέτοντας ότι η αποστολή αεροπορικής αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ είναι μια« πραγματικά συλλογική προσπάθεια ».

Τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη συχνά δεν εκπέμπουν τον κωδικό (IFF) που δηλώνει τη θέση και το ύψος τους, δεν υποβάλλουν σχέδιο πτήσης ή δεν επικοινωνούν με ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, θέτοντας σε πιθανό κίνδυνο πολιτικά αεροσκάφη. 

Τα ρωσικά αεροσκάφη που αναχαιτίστηκαν τη Δευτέρα δεν μπήκαν ποτέ στον εναέριο χώρο της Συμμαχίας και οι αναχαιτίσεις διεξήχθησαν με ασφαλή και συνηθισμένο τρόπο. Η διαφύλαξη της ακεραιότητας του εναέριου χώρου των μελών της Συμμαχίας είναι μια ειρηνική αποστολή που συμβάλλει στη συλλογική άμυνα του ΝΑΤΟ και εμπίπτει στη γενική ευθύνη του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή της Ευρώπης, Στρατηγού Tod Wolters.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ