Επίθεση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στον υπουργό Δικαιοσύνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Στο ναδίρ βρίσκονται οι σχέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Κων. Τσίαρα με τον τελευταίο να συνεχίζει την προκλητική του συμπεριφορά προς τις ενώσεις των δικαστών και εισαγγελέων αρνούμενος τη συμμετοχή τους στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και στις συσκέψεις για θέματα που αφορούν της εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης.
Αποκορύφωμα της προκλητικής συμπεριφοράς του κ. Τσιάρα ήταν η μη συμμετοχή εκπροσώπων των δικαστών και εισαγγελέων στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Δικαιοσύνης με θέμα τον τρόπο επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων μετά την άρση του lockdown και το σχεδιασμό για τις επανασυζητήσεις των υποθέσεων που ματαιώθηκαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω σύσκεψη είχαν κληθεί να συμμετέχουν όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων και των δικαστικών υπαλλήλων.
Τι καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Για το λόγο αυτό η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:

«Μετά την προχθεσινή επιστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης στην οποία γίνεται λόγος για παραβίαση των αρχών του Κράτους Δικαίου από τη μη πρόσκληση των Δικαστικών Ενώσεων σε νομοθετικές μεταβολές που τους αφορούν, το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξακολουθεί να απαξιώνει τους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς λειτουργούς της Χώρας. Σε χθεσινή σύσκεψη που αφορούσε την διαδικασία επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων και τον σχεδιασμό για τις επανασυζητήσεις των υποθέσεων που ματαιώθηκαν, κλήθηκαν όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι Δικηγορικών Συλλόγων, Δικαστικών Υπαλλήλων πλην των Δικαστικών Ενώσεων.
Για ένα ζήτημα που αφορά άμεσα τους Δικαστικούς Λειτουργούς όλης της χώρας, το Υπουργείο θεώρησε ότι δεν πρέπει να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις θέσεις τους, ενώ γνωρίζει ότι οι Δικαστικές Ενώσεις έχουν Συνταγματική κατοχύρωση, εκφράζουν το σύνολο του Δικαστικού Σώματος και αποτελούν τους μοναδικούς εκφραστές της βούλησής του. Είναι πλέον προφανές ότι πρόκειται για μεθοδευμένο σχέδιο παραγκωνισμού και απαξίωσης των αιρετών εκπροσώπων του Δικαστικού Σώματος.

Η θεσμική αυτή προσβολή και μείωση του κύρους της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της από τον Υπουργό Δικαιοσύνης θα αναδεικνύεται συνεχώς από την Ένωσή μας στα διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα με τον κίνδυνο η Ελλάδα να ενταχθεί στις χώρες που συστηματικά παραβιάζουν βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου. Ζητούμε άλλη μία φορά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού και την επίλυση του σοβαρού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ