Ελλάδα 2.0 με προοπτική αναβάθμισης σε 2.1, 2.2 και δεν συμμαζεύονται!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσιάστηκε από την επιτελική ομάδα του κ. πρωθυπουργού το σχέδιο άντλησης και διανομής του νέου πακτωλού κοινοτικών πόρων. Αυτό που όλοι περιμέναμε ως απότοκο της ακατάπαυστης προπαγάνδας πως με τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης δεν θα ανακουφιστούν μόνον τα άδεια ταμεία τους, αλλά και τα άδεια ψυγεία μας.

Πολύ γρήγορα άμεσος σχολιασμός από τη βάρκα, διότι ήμανε για ψάρεμα …

Κυριάκος γενικόλογος και εθνεγερτικός. Πάμε δυνατά. Στην ανηφόρα ΜΑΖΙ. Στον κατήφορο ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.

Σκυλακάκης ηγεμών. Πρώτη φορά τέτοιες ανακοινώσεις από τον αναπληρωτή και όχι τον υπουργό. Αντί να πει τι προσφέρει απηύθυνε έκκληση σε ιδιώτες να κάνουν επενδύσεις. Οι φίλοι σε πρώτο πλάνο αφού επαναφέρει ο Θοδωρής τις ΣΔΥΤ που εξασφαλίζουν τους εργολάβους, τις φωτογραφίες από εγκαίνια και ένα γλυκό του κουταλιού σε όσους σφίξουν τα χέρια!

Πατέλης στον κόσμο του. Ο μόνος που προσφώνησε πρώτα το αρσενικό γένος και μετά το θηλυκό λέγοντας «καλημέρα σε όλους και όλες».

Σκέρτσος στην πρώτη γραμμή του αγώνα. «Το κράτος δεν ξέρει και δεν πρέπει να αξιολογεί επενδυτικές προτάσεις. Αυτό θα το κάνουν οι τράπεζες»! Αυτές, όμως, εμμέσως ανήκουν ουσιαστικά στο κράτος και κατευθύνονται μόνον από την επιτελική ομάδα του. Λέμε τώρα!

Συνεπώς γυρίζουμε πίσω στα χρόνια που οι πολιτικοί είχαν απαξιωθεί και τη βρώμικη δουλειά την έκαναν οι τραπεζίτες. Ήτοι το «υπόδειγμα» της δεκαετίας του 1980. Τότε που εθνικός τραπεζίτης ήταν κάποιος αλεξιπτωτιστής Ελληνοαμερικάνος και γύρω του επώασαν κατοπινά μεγαλοστελέχη της Οικονομίας και της Πολιτικής.

Αργυρού το υπόδειγμα της κυπριακής επιχειρηματικότητας!
«Οι δημόσιες επενδύσεις θα χρηματοδοτηθούν από τις επιχορηγήσεις ενώ οι ιδιωτικές από τα δάνεια».

Δηλαδή … οι επιχειρηματίες παίρνουν το “σήμα” ότι θα πάρουν δάνεια μόνον εάν αποβλέπουν σε ικανοποίηση του σχεδίου Ελλάδα 2.0 και οι πολιτικοί φίλοι τη “σημαδούρα” ότι αν θέλετε τοπικά έργα πάρτε τηλέφωνο για να ενταχθούν στην ατζέντα του επιτελείου που ενώ δεν μπορεί να διακρίνει τις επενδύσεις θα μπορεί να κάμνει απευθείας μπίζνες με αναδόχους. Golden visas θυμίζει αυτό!

Και τι μπορεί να λέει η Ευρώπη για αυτά; Απολύτως τίποτα. Τα χρήματα των δανείων θα είναι ασφαλή ενώ τα χρήματα των επιδοτήσεων, που κανείς ποτέ δεν
διευκρίνισε αν θα πάνε στον κόσμο, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες ή εκείνους που κυριολεκτικά καταστράφηκαν από τις κρατικές αποφάσεις στη διαχείριση της πανδημίας, θα είναι δωράκι της Κομισιόν προς τις κυβερνήσεις για να εμπεδώσουν την πολιτική σταθερότητά τους. Ένα δωράκι – άδωρο, από τα χρήματα όλων των φορολογουμένων. Των γενεών που θα τα εξοφλούν έως το 2058 και το απόσταγμα των νέων περιβαλλοντικών φόρων που θα μπουν σύντομα στη ζωή μας.
Αλλά, αυτό δεν ειπώθηκε!

ΖΗΤΩ Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ