Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Πανηγυρίζεις πάνω σε αριθμούς νεκρών!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για “δυσανεξία” των βουλευτών της συμπολίτευσης στην κριτική έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στην σημερινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία.

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε μια “έκτακτη” και “δραματική” συνθήκη στην οποία η πολιτική συζήτηση “δεν μπορεί να έχει χαρακτήρα στείρας αντιπαράθεσης” αλλά ότι χρειάζεται να γίνει μια “πιο ψύχραιμη αναζήτησης λύσεων σε δυο κατευθύνσεις”, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν επιδείξει “ενσυναίσθηση” απέναντι στην “κρίσιμη πραγματικότητα”, με “σκληρή κριτική αλλά και προτάσεις”.

Η πρώτη, σημείωσε, είναι “πώς θα απαλλαγεί η χώρα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες από τον κλοιό της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης” και η δεύτερη, πρόσθεσε, είναι “ποιο δρόμο πρέπει να πάρουμε, όχι από αύριο, αλλά από χτες, για να αφήσουμε πίσω μας τα δύσκολα χρόνια και να δώσουμε μια νέα ελπίδα και μια νέα προοπτική στον κόσμο της εργασίας και της δημιουργίας” και “πρωτίστως στους νέους”.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι παρουσίασε success story στη Βουλή όπου «όλα έχουν καλώς» και του επέρριψε ότι με όσα υποστήριξε δείχνει πως δεν σέβεται «την αλήθεια και τους ανθρώπους που υποφέρουν». «Είναι δυνατόν οι άνθρωποι να πεθαίνουν και να αγωνιούν αλλά οι αριθμοί να ευημερούν;» διερωτήθηκε και ανέφερε ότι πλέον οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό. Διερωτήθηκε δε τι εμπιστοσύνη μπορούν να έχουν οι πολίτες σε έναν πρωθυπουργό που διαβεβαιώνει ότι «με ένα μαγικό τρόπο θα μας μεταφέρει σαν την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, από την Ελλάδα των χιλιάδων θανάτων στην Ελλάδα του 2.0».

Αντικρούοντας δε τους ισχυρισμούς του κ. Μητσοτάκη περί επιτυχίας στην αναχαίτιση της πανδημίας ανέφερε ότι στην Ελλάδα είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε ποσοστό αύξησης θανάτων 5,6%, αλλά και αύξησης κρουσμάτων 7% και μας ακολουθούν η Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο. «Την τελευταία βδομάδα η χώρα έκανε βουτιά 20 θέσεων στον μηνιαίο Δείκτη Ανθεκτικότητας στον COVID, του Bloomberg που μας κατατάσσει στην 40η θέση ανάμεσα σε 53 χώρες» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέδωσε την αρνητική επιδημιολογική εικόνα σε «τραγικά στρατηγικά λάθη της κυβέρνησης». «Στα 1.000 κρούσματα lockdown, στα 4.500 άνοιγμα δραστηριοτήτων» σχολίασε σκωπτικά. Επέκρινε δε τα αντιφατικά και συνεχώς τροποποιούμενα μέτρα θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση αρχικά πήγε την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 «για να μη μπορείς να κάνει κανείς μια βόλτα το Σαββατοκύριακο» και απαγόρευσε την άθληση σε διπλανό δήμο. «Μετά είπατε επιτρέπεται αν πας με τα πόδια σε διπλανό δήμο, αν πας με αμάξι έχει πρόστιμο.

Μετά μας είπατε τελικά είναι ανόητα τα έξυπνα μέτρα και επιτρέψατε τη διαδημοτική μετακίνηση. Αλλά δεν επιτρέπεται να ψωνίζεις από σούπερ-μάρκετ μακρύτερα από τα δύο χιλιόμετρα» είπε και διερωτήθηκε ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά μια τέτοια διαχείριση. Επίσης, καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι «έπαιξε παιχνίδια με τους αριθμούς» του εμβολιασμού και υπενθύμισε τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι επρόκειτο να εμβολιαστούν 2 εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι το τέλος Μαρτίου αλλά τελικά έχουν εμβολιαστεί λίγοι περισσότεροι από 600.000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ