Απόπειρα πραξικοπήματος στην Ιορδανία από τον αδελφό του Βασιλιά Αμπντάλα;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, ο μεγαλύτερος γιος του Βασιλιά Χουσεΐν και ο αδελφός του Βασιλιά Αμπντουλάχ, Πρίγκιπας Χάμζα Μπιν Χουσεΐν συνελήφθη με άλλα 20 άτομα, με την κατηγορία της «απόπειρας πραξικοπήματος». Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο πρώην πρόεδρος του Βασιλικού Δικαστηρίου Μπασίμ Ιμπραχίμ Αβαντάλαχ καθώς και άτομα από την υπηρεσία ασφαλείας της χώρας.

Σε δήλωση του στο BBC, ο πρώην πρίγκιπας Χάμζα Μπιν Χουσεΐν τόνισε ότι βρίσκεται «σε κατ ‘οίκον περιορισμό» και αρνήθηκε τους ισχυρισμούς προσθέτοντας ότι δεν εμπλέκεται σε κανένα έγκλημα και ότι δεν αποτελεί μέρος συνωμοσίας.

Από την άλλη πλευρά, η Παλαιστίνη, η Αίγυπτος, το Ιράκ, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, ο Λίβανος, ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την Ιορδανία, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ιορδανία και ότι ο βασιλιάς Αμπντουλάχ τυγχάνει της πλήρους υποστήριξης ώς βασικός εταίρος των ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ