Αδιανόητη οποιαδήποτε συζήτηση για εμπλοκή της Ελλάδας στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα πλαίσια συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωπαΐκή ένωση αλλά και στο ΝΑΤΟ, αρχίζουν κάποιοι περίεργοι ψίθυροι που κάνουν λόγο για ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας στα θλιβερά γεγονότα της Ουκρανίας. Με πρόσχημα την συμμετοχή της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς. Φυσικά η Ελλάδα ήδη έχει εμπλακεί στον εμφύλιο της Ουκρανίας, συμμετέχοντας στις Ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Εγκληματικό λάθος, αλλά αποδεικνύεται πως μπορεί να γίνουν ακόμα και μεγαλύτερα λάθη, ακόμα πιο ολέθρια, που τα έχουμε πληρώσει ακόμα και με εθνικές καταστροφές στο παρελθόν.

Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα δεν έχει καμία δουλειά να εμπλακεί στην Ουκρανία και πως εάν εμπλακεί θα έπρεπε αποκλειστικά και μόνο να το κάνει για να διασφαλίσει τις ζωές των ελλήνων της Μαριούπολης, της Οδησσού και των άλλων περιοχών.

Υπάρχει όμως και το μείζον ηθικό θέμα. Πως είναι δυνατόν η χώρα μας που πάντα πορεύτηκε με αξιοπρέπεια και ευθύνη ακόμα και στις χειρότερες πολεμικές συρράξεις, να πάρει το μέρος ενός οργανωμένου στρατού, του ουκρανικού, ο οποίος υποστηρίζεται από παρακρατικούς να ζει και να δικαιολογήσει σφαγή αμάχων.

Όσοι λοιπόν απεργάζονται εμπλοκή της Ελλάδας στην Ουκρανία, που να υπενθυμίσουμε πως έχει υπογράψει στρατηγική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με την Τουρκία, δίνοντας ανάσα στην δολοφονική πολεμική βιομηχανία της γείτονος χώρας, ας διαβάσουν ιστορία.

1853, 1919. Εγκληματικές αποφάσεις που οδήγησαν σε εθνικές καταστροφές. Τρίτο εγκληματικό λάθος δεν δικαιολογείται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ