Κύριε Δένδια μπορούσατε απλώς να αντιγράψετε τον Προκόπη Παυλόπουλο…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ορθότατη  απόφαση η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Σερβία.

Θα μπορούσε όμως και καλύτερα. Και επειδή ο Νίκος Δένδιας δεν είναι φοβικός, αντίθετα είναι πατριώτης και με δική του προσωπικότητα, είναι κρίμα που δεν αντέγραψε την ιστορική επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στο Βελιγράδι, όπου με την συμπεριφορά του έκανε τους σέρβους να τον τιμήσουν με το ανώτατο παράσημο της χώρας, πολύ μετά την έξοδο του από το προεδρικό μέγαρο! Γεγονός που κάνει αυτή την τιμή Ακόμα πιο σημαντική.

Ας θυμηθούμε λοιπόν, πως παρουσίαζε η Καθημερινή την επίσκεψη του τ. ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου στο Βελιγράδι:
Το όραμα του Ρήγα Φεραίου για την ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη των Βαλκανικών λαών διατηρεί και σήμερα την επικαιρότητά του, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκεπτόμενος χθες τον Πύργο Νεμπόισα στο Βελιγράδι όπου εκτελέστηκε από τους Οθωμανούς το 1797 ο εθνικός μας ήρωας.

«Με ιερή συγκίνηση στέκομαι μπροστά στον Πύργο Νεμπόισα, όπου ο Εθνικός μας Ήρωας Ρήγας Φεραίος φυλακίσθηκε και εκτελέσθηκε επειδή υπερασπίσθηκε, συνεπής και ανυποχώρητος, το μεγάλο όραμά του» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

«Ένα όραμα που ξεκίνησε από το λίκνο της Ελλάδας αλλά αγκάλιαζε όλους τους Λαούς της Βαλκανικής Χερσονήσου. Και ήταν ο φόβος απέναντι σε μια τέτοια ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη των Βαλκανικών Λαών, ο οποίος καθοδήγησε το χέρι των στυγερών και αδίστακτων δολοφόνων του. Το όραμα αυτό του Ρήγα Φεραίου διατηρεί και σήμερα την επικαιρότητά του. Με την έννοια ότι το μέλλον και η προοπτική των Βαλκανικών Λαών τους προσανατολίζει με κατεύθυνση την Μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Βεβαίως υπό μια αυτονόητη προϋπόθεση: Τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Μόνο οι λαοί εκείνοι που σέβονται το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο έχουν θέση σε αυτή την Ευρώπη που και ο Ρήγας είχε οραματιστεί με το δικό του τρόπο» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ.Παυλόπουλος ξεναγήθηκε στον Πύργο Νεμπόισα από τον Σέρβο υπουργό Πολιτισμού Βλάντιμιρ Βουκοσάβλιεβιτς. Ο Πύργος ανακαινίστηκε το 2011, χάρη στην ελληνική δωρεά, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη δωρεά στον τομέα του πολιτισμού που έχει λάβει ο Δήμος Βελιγραδίου. Η ανακαίνιση του Πύργου δρομολογήθηκε το 2007, και χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ), τη Βουλή των Ελλήνων και το δήμο του Βελιγραδίου. Ο Πύργος διαμορφώθηκε σε ένα μουσείο τεσσάρων ορόφων .Στον πρώτο όροφο παρουσιάζονται πολυμεσικά η ζωή, οι ιδέες και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή, ενώ οι υπόλοιποι όροφοι είναι αφιερωμένοι στον απελευθερωτικό αγώνα των Σέρβων και στην  ιστορία του Βελιγραδίου. Η συνέχεια εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ