Περίεργη τοποθέτηση του ΥΕΘΑ για την παραχώρηση των λιμανιών και τον ρόλο των ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου σε τηλεοπτικό σταθμό της εκλογικής του περιφέρειας και οι απαντήσεις που έδωσε για το υπό παραχώρηση λιμάνι της Καβάλας προκαλούν τουλάχιστον ερωτήματα και εγείρουν αμφιβολίες, ακόμη και για το αδιάβλητο της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο center tv ανέφερε: «Ηδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης. Αναφέρομαι και στα δύο λιμάνια, διότι οι Αμερικανοί επενδυτές τα βλέπουν συνδυαστικά. Η Αλεξανδρούπολη και η Καβάλα έχουν ένα ιδιαίτερο στρατηγικό ενδιαφέρον για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είμαι σε επαφή τουλάχιστον με τη μία εταιρία των επενδυτών, η οποία για λόγους τάξης κρίνει σκοπό να με ενημερώνει. Θεωρώ ότι η διαδικασία αυτή θα τρέξει μέσα στο έτος που διανύουμε, ώστε να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση και του λιμανιού Καβάλας, και νομίζω ότι από κει και πέρα θα υπάρχουν πολλά πολλαπλασιαστικά οφέλη». Πώς είναι δυνατόν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας να μιλάει με μία από τις τέσσερις εταιρίες-επενδυτικά σχήματα σε έναν εν εξελίξει διαγωνισμό; Τι ενημέρωση του παρέχει η εταιρία και γιατί; Το Ελληνικό Δημόσιο, λειτουργός του οποίου είναι ο κ. Παναγιωτόπουλος, πώς συνομιλεί με τη μία από τις εταιρίες που έχουν προκριθεί για τον διαγωνισμό της υποπαραχώρησης του δικαιώματος χρήσης, συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης ενός σταθμού πολλαπλών χρήσεων σε τμήμα του λιμένα Φίλιππος Β΄ του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας Α.Ε. (ΟΛΚ Α.Ε.);

ΔΗΜΟΦΙΛΗ