Κατέρρευσε το επιτελικό κράτος μαζί με την διώρυγα της Κορίνθου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις συνεχόμενους μήνες είναι κλειστή η διώρυγα της Κορίνθου και στα κανάλια δεν παίζει τίποτα ενώ όταν η διώρυγα του Σουεζ είχε κλείσει για τρεις μέρες γινόταν χαμός. Εδώ έθαβαν το θέμα όσο καλύτερα μπορούσαν.

Μιλάμε για την πλήρη κατάρρευση του κράτους, και φυσικά της δημοσιογραφίας, την στιγμή που οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν εάν θα πληρωθούν, αλλά ουδείς ασχολείται.

Το πρόβλημα ξεκίνησε στις 15 Ιανουαρίου με την κατάρρευση των πρανών που σημειώθηκε στον Ισθμό της Κορίνθου, με αποτέλεσμα να κλείσει η διώρυγα, καθώς κρίθηκε επικίνδυνη η διέλευση των πλοίων.

Μέχρι σήμερα λοιπόν η διώρυγα παραμένει κλειστή. Παρά τις τεράστιες συνέπειες για την ελληνική εμπορική ναυτιλία που επιφέρει η διακοπή διέλευσης πλοίων από τη διώρυγα, Το θέμα παραμένει κρυμμένο από την επικαιρότητα. Παρά το ότι είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Την ίδια στιγμή, εξαντλούνται τα ταμειακά διαθέσιμα της διώρυγας με ορατό τον κίνδυνο της παύσης πληρωμών των 90 εργαζομένων, αφετέρου αυξάνεται το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων και καυσίμων καθώς τα πλοία καλούνται πλέον να κάνουν τον γύρο της Πελοποννήσου αφού είναι αδύνατη η διέλευση από τη διώρυγα. Όνειδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ