Η κ. Κεραμέως ρώτησε μία οικογένεια με τρία παιδιά πως κατάφερε να κάνει τηλεκπαίδευση;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablet στους μαθητές για… του χρόνου από τη Νίκη Κεραμέως!

Εσπασε κάθε ρεκόρ η κωλυσιεργία της κυβέρνησης. Ενώ βαίνει προς ολοκλήρωση η σχολική χρονιά, θέτει σήμερα σε λειτουργία την πλατφόρμα των αιτήσεων για το voucher των 200 € των δήθεν δωρεάν ταμπλετ στα σχολεία!

Δεκατέσσερις μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας κι ενώ βαίνει προς ολοκλήρωση η σχολική χρονιά, η κυβέρνηση θέτει σήμερα, επιτέλους, σε λειτουργία την πλατφόρμα των αιτήσεων για το voucher, ύψους 200 ευρώ, για την αγορά tablet, στην ιστοσελίδα gov.gr. Ωστόσο, τα αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια θέτουν εκτός προγράμματος εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, ενώ είναι επίσης άγνωστο πότε τελικά θα έχουν τις συσκευές στη διάθεσή τους οι μαθητές.

Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Στη δεύτερη φάση η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Τα κριτήρια

– Για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μικτά εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.

– Για οικογένεια με ένα παιδί, μικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.

– Για οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, μικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.

Επιλέξιμος εξοπλισμός

Κατηγορία 1: φορητές ταμπλέτες (tablets)

Κατηγορία 2: φορητοί υπολογιστές (notebooks, laptops, chromebooks, 2 in 1)

Κατηγορία 3: σταθεροί υπολογιστές (desktops, all-in-one).

Κάθε επιταγή μπορεί να καλύψει το σύνολο του κόστους του επιλέξιμου εξοπλισμού (100% ενίσχυση), είτε μέρος του συνολικού κόστους εφόσον ο προμηθευόμενος εξοπλισμός υπερβαίνει την αξία των διατιθέμενων επιταγών, με το υπόλοιπο ποσό να καλύπτεται από τον δικαιούχο. Σε κάθε περίπτωση, το ύψος της ενίσχυσης/ποσό εξαργύρωσης δεν μπορεί να υπερβεί το πραγματικό κόστος του προμηθευόμενου επιλέξιμου εξοπλισμού, όπως αυτό αποτυπώνεται στα παραστατικά της αντίστοιχης συναλλαγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ