Εμείς πάμε να βοηθήσουμε τους συμμάχους της Τουρκίας και αυτούς;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κείμενο ειδικού συνεργάτη από τα tourkikanea.gr

Τις τελευταίες ημέρες τα βλέμματα έχουν στραφεί με αγωνία στην έντονη στρατιωτική κινητικότητα στην ανατολική Ευρώπη, με τις δύο αντίπαλες πλευρές, το ΝΑΤΟ και την Ρωσία, να συγκεντρώνουν μεγάλο όγκο δυνάμεων στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, ενώ συχνές είναι οι αεροπορικές αναγνωρίσεις του ΝΑΤΟ στην Κριμαία και η πραγματοποίηση εικονικών στρατηγικών βομβαρδισμών επί βρετανικού εδάφους από την Ρωσική αεροπορία.

C10C4B0A E5C6 4E23 8F03 B8B1CB22393F

Ενώ, λοιπόν, όλα φαίνονται να κρέμονται από μία κλωστή, προβληματίζει η στάση της Τουρκίας στο ζήτημα. Όπως προκύπτει από πληροφορίες ανταποκριτών, η Τουρκία φαίνεται να μεταφέρει Σύρους (κυρίως) μισθοφόρους στο ουκρανικό έδαφος. Κυκλοφορούν φωτογραφίες των φερόμενων ως μισθοφόρων σε στρατιωτικό αεροπλάνο, καθώς και στρατιώτη (Τάταρος;) με ουκρανική στολή να κάνει με το χέρι του το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων. Φαίνεται πως η Τουρκία επιδιώκει να εμπλακεί ενεργά στην ουκρανική κρίση, ίσως με το πρόσχημα των τουρκογεννών πληθυσμών της Κριμαίας και της Ουκρανίας.

Κινήσεις στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ουκρανίας και Τουρκίας έχουν ήδη προχωρήσει, με την Ουκρανία να σχεδιάζει αγορά και παραγωγή 48 Bayraktar, ενώ τα τουρκικά αυτά UAV έχουν ήδη πάρει μέρος σε αναγνωρίσεις στην Κριμαία. Να θυμίσουμε εδώ πως όλα αυτά γίνονται πάντα στο διπλό παιχνίδι που παίζει η Τουρκία με ΗΠΑ και Ρωσία. Ενώ, λοιπόν, πριν λίγο καιρό Πούτιν και Ερντογάν εγκαινίαζαν τον ρωσικής κατασκευής πυρηνικό αντιδραστήρα στην Τουρκία, οι Ρωσικές δυνάμεις στην Συρία εξαΰλωσαν βασεις τουρκοδίαιτων ανταρτών με βαριές απώλειες. Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ επιμένουν να υπενθυμίζουν τον σημαντικό ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Εμείς για ποιο λόγο πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ