8/04/2021

Οι Γερμανοί εκθέτουν τον Μητσοτακη και ξεκινούν συζητησεις για το Sputnik V με τους Ρώσους

Την αρχή είχε κάνει η Βαυαρία που συμφώνησε μονομερώς με την Ρωσία για την προμήθεια μεγάλης ποσότητας του Sputnik V και τωρα ακολουθεί όλη η Γερμανια με τον Γερμανό υπουργό υγείας, Γενς Σπαν να ανακοινώνει την έναρξη διμερών διαπραγματεύσεων της Γερμανίας με τη Ρωσία για την αγορά του εμβολίου Sputnik V. με το που λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Η γερμανική απόφαση είναι αποτέλεσμα της στάσης της ΕΕ, όπως είπε ο κ. Σπαν στη γερμανική ραδιοφωνία (WDR5). Και η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο τραγελαφική αφού η ενέργεια αυτή τεκμηριώνεται λόγω ακριβώς της ανικανότητας της ΕΕ να ασκήσει ευρωπαϊκή πολιτική για τα εμβόλια.
Κατά τη χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας της ΕΕ η Κομισιόν ενημέρωσε ότι δεν σκοπεύει να συνάψει συμφωνία για το Sputnik V, όπως με άλλες παρασκευαστικές εταιρείες. Έτσι, αμέσως ο Γερμανός υπουργός υγείας ανακοίνωσε εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης την πρόθεση για διμερείς διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Λίγες μέρες πριν ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ακριβώς στην αντίστοιχη αναφορά στο κοινοβούλιο, εμφανίστηκε πανικόβλητος στην προοπτική η Ελλάδα να συζητήσει μόνο μέρος με την Ρωσία για την απόκτηση των εμβολίων. Έκανε λόγο ακόμα και για ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης του!

Είτε ο πρωθυπουργός είναι πλήρως εκτός πραγματικότητας είτε οι Γερμανοί του κάνουν πλάκα. Αλλά εδώ μιλάμε για την σωτηρία των ελλήνων, οπότε δεν υπάρχει περιθώριο για αστεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ