Απολογητής του Σημίτη η Πελωνη – Στήριξε έντεχνα τον αρχιερέα της διαπλοκής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλήρης κάλυψη της Πελωνη στον Κώστα Σημιτη που όταν ρωτήθηκε για την δήλωση Καραμανλή απαντησε: Οι θέσεις της χώρας είναι σαφείς, είναι διατυπωμένες και με πολλές αφορμές από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η θέση της χώρας είναι ότι η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα η κα Πελώνη όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση συμφωνεί με τον Κώστα Σημίτη ότι υπάρχουν και άλλες διαφορές με την Τουρκία πέραν της υφαλοκρηπίδας επανέλαβε: «Σας είπα ότι η μόνη διαφορά που υπάρχει με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος λοιπόν επανέλαβε δύο φορές τον απαράδεκτο όρο θαλάσσιες ζώνες, ο οποίος την περιλαμβάνει φυσικά και τα χωρικά ύδατα. Γεγονός το οποίο ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι είναι απαράδεκτο και εκτός κάθε συζήτησης.
Μέχρι αυτή τη στιγμή η κυρία Πελώνη δεν έχει κάνει διορθωτική δήλωση. Άρα το σενάριο της γκάφας απομακρύνεται. Και ανοίγει ένα τεράστιο εσωκομματικό μέτωπο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ