Εγκατέλειψαν τους Βορειοηπειρώτες στα χέρια των Αλβανών!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κραυγή απόγνωσης του Βορειοηπειρώτη Χρ. Λιώλη: «Καμιά αποκατάσταση της αδικίας με τις συντάξεις»

Ο Χρήστος Λιώλης έλκει την καταγωγή του από τους Αγίους Σαράντα. Είναι ένας από τους χιλιάδες Βορειοηπειρώτες των οποίων η σύνταξη έχει πετσοκοπεί και, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις εκ μέρους των ανευθυνοϋπευθύνων και τις «δεσμεύσεις» των «αρμοδίων», δεν έχει αποκατασταθεί, ένας από τους χιλιάδες Ελληνες Βορειοηπειρώτες που είδαν με πρόφαση τις μνημονιακές δεσμεύσεις συντάξεις και επιδόματα που δικαιούνται να τους κόβεται.
Απόγονος οικογένειας εθνικών ηρώων, του Θύμιου και του Βασίλη Λιώλη, που έδωσαν πραγματικές μάχες υπέρ του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αγωνίζεται. Οι πρόγονοί του, από τα Κρανιά της Βορείου Ηπείρου, έδωσαν μάχες σκληρές. «Οι Λιώληδες ήταν, είναι και θα μείνουν στην Ιστορία ως ένα λαμπρό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές όχι μόνο της Ηπείρου, αλλά και της Ελλάδας ολόκληρης» έγραφε ένα από τα βιβλία αφιερωμένα στη μνήμη της οικογένειας. Και αν στο παρελθόν οι εχθροί ήταν Αλβανοί ή Τούρκοι, σήμερα είναι το αποτρόπαιο πρόσωπο του κρατικού μηχανισμού που φαίνεται ότι έχει βαλθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει τις προσπάθειες αυτών που θέλουν να πετύχουν το, ύστερα από τόσες χιλιετίες, ξερίζωμα του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού από τον τόπο του.
Παρά το ότι διαδοχικές κυβερνήσεις, αρχής γενομένης από αυτήν του Αντώνη Σαμαρά, συνεχώς δεσμεύονταν για την αποκατάσταση της αδικίας αυτής κατά των ηλικιωμένων Βορειοηπειρωτών που βρίσκονται στους πατρογονικούς τους τόπους και κρατούν αναμμένη τη φλόγα του Ελληνισμού, μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει συμβεί. Παρότι ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προσωπικά δεσμευθεί για την αποκατάσταση της αδικίας που ο απαράδεκτος «νόμος Κατρούγκαλου» διαιώνισε, απαντώντας στον ταλαντούχο Βορειοηπειρώτη τραγουδιστή Χρήστο Μάστορα, το πρόβλημα παραμένει, καθώς ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, που αντικατέστησε τον Γιάννη Βρούτση, δεν έχει πάρει κάποια σχετική πρωτοβουλία.
Είναι πραγματικά ιστορικού μεγέθους η αδικία που το ελληνικό κράτος συνεχίζει να διαπράττει κατά ανθρώπων σαν τον Χρήστο Λιώλη, ο οποίος σε τόσο προχωρημένη ηλικία συνεχίζει να μάχεται με όποιον τρόπο μπορεί για τα δίκαια του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από την προσπάθεια του κ.Λιώλη να μιλήσει στον Αντ.Σαμαρά.«Τελικά κι αυτός μας πούλησε» λέει σήμερα ο κ.Λιώλης για τον πρώην πρωθυπουργό.

Εφημερίδα Δημοκρατία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ