30/04/2021

Η EMA εξετάζει 4 περιστατικά θρομβώσεων μετά από την λήψη του εμβολίου της Johnson & Johnson…

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) (ΕΜΑ) δήλωσε ότι εξετάζει αναφορές σπάνιων θρομβώσεων σε τέσσερα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο Covid-19 της Johnson & Johnson και έχει επεκτείνει την έρευνά του στο πλάνο της AstraZeneca για να συμπεριλάβει αναφορές για τεέτοια περιστατικά…

Από τις τέσσερις σοβαρές περιπτώσεις θρομβώσεων και χαμηλών αιμοπεταλίων, τρεις εμφανίστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάθεση του εμβολίου J & J από τη μονάδα Janssen, δήλωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι ένα άτομο είχε πεθάνει και ότι ένα περιστατικό ήταν αναφέρθηκε σε κλινική δοκιμή. 

Ήταν η πρώτη είδηση ​​για την έρευνα του EMA για το εμβόλιο J&J, ενώ το εμβόλιο κορονοϊού της AstraZeneca ερευνάται εδώ και εβδομάδες για πιθανές συνδέσεις με σπάνιες θρομβώσεις, επιβεβαίωσε ο EMA. Η J&J που εδρεύει στις ΗΠΑ είπε ότι γνώριζε τις αναφορές θρόμβων αίματος που πιθανώς σχετίζονται με το εμβόλιο Covid-19 και συνεργάζεται με τις ρυθμιστικές αρχές για την αξιολόγηση των δεδομένων και την παροχή σχετικών πληροφοριών. «Προς το παρόν, δεν έχει αποδειχθεί σαφής αιτιώδης σχέση μεταξύ αυτών των σπάνιων συμβάντων και του εμβολίου Janssen COVID-19», ανέφερε η εταιρεία σε ηλεκτρονική δήλωση. Ο EMA δήλωσε επίσης ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν υπήρχε σχέση μεταξύ των δύο εμβολίων και των αναφερόμενων συνθηκών, και ότι η επιτροπή ασφαλείας του θα αποφασίσει εάν απαιτούνται κανονιστικές ενέργειες όπως αλλαγές οδηγιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ