Η κυβέρνηση επιμένει να κρατάει αρνητική στάση στο εμβόλιο Sputnik παρά το χάος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπάχαλο η πλατφόρμα των self tests! «Ανοιξε» με ακατάληπτα μηνύματα

Ημέρες… σκόιλ ελικίκου θύμισε η περιβόητη πλατφόρμα για την καταγραφή των αποτελεσμάτων από τα self tests. Αμα τη αναρτήσει της πλατφόρμας, εμφανίστηκαν ακατάληπτα μηνύματα, όπως «Ο μαθημένος όχι πληροί τα διαφορα παραλαβης αυτο-δοκιμή» και «Οχι πληροί αυτό-δοκιμή το αποκλιντρο του μαθημενου Χρήστου ΑΜΚΑ». Τα παραπάνω ακατανόητα μηνύματα έγιναν γνωστά μέσω αναρτήσεων φαρμακοποιών στα κοινωνικά δίκτυα, προκαλώντας σάλο στο διαδίκτυο.

B4388F53 AE0A 4452 92EC 8DB6E0F4820F
Φαρμακοποιός χωρίζει ένα ένα τα self tests από τη συσκευασία των 25 τεμαχίων

Το νέο μπάχαλο δεν είναι παρά ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των παλινωδιών της κυβέρνησης, η οποία έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της στα περιβόητα self tests, δίχως όμως να έχει προετοιμαστεί καταλλήλως. Μάλιστα, η εν εξελίξει πολιτική κόντρα για τα ατομικά τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού μεταφέρθηκε στη Βουλή, με την κυβέρνηση να δέχεται τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, πάντως, υπεραμύνθηκε της ασφάλειας των self tests, λέγοντας πως έχουν όλες τις πιστοποιήσεις CE. «Τα self tests είναι rapid tests. Η διαφορά είναι ότι μπορεί να γίνει αυτολήψη και ότι είναι πιο εύκολα στη διαδικασία λήψης. Επομένως, μπορούν να γίνουν χωρίς την επίβλεψη υγειονομικού» είπε, ενώ, αναφερόμενος στο εμβόλιο Sputnik, επέμεινε πως στην Ελλάδα δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει μη εγκεκριμένο εμβόλιο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας στις αιτιάσεις για μη ασφαλές άνοιγμα, υποστήριξε πως οι αποφάσεις της κυβέρνησης βασίζονται στις εισηγήσεις των επιστημόνων, προσθέτοντας πως «η χώρα μας τα έχει καταφέρει καλά και στη διαχείριση, αυτό είναι διεθνώς πανθομολογούμενο, απέναντι σε έναν ασύμμετρο, σε έναν άγνωστο, σε έναν αόρατο εχθρό». Μάλιστα, όπως είπε, αρνείται να συμμετάσχει στην πολιτική αντιπαράθεση, δηλώνοντας: «Η δική μου δουλειά είναι δουλειά πεδίου». Είχε προηγηθεί η σφοδρή κριτική εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ανδρέα Ξανθό να καταγγέλλει πως η χώρα μας και ειδικά η Αθήνα ζουν αυτή τη στιγμή μια υγειονομική τραγωδία, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση με τα self tests «φύλλο συκής», εκφράζοντας τον φόβο ότι θα εξελιχθεί σε φούσκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ