Δεν είναι δικτακτορας! (ηχητικό)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσανος

Ακούστηκε από Έλληνα πολιτικό για τον Ερντογάν: «Δεν είναι δικτάτορας»! για όνομα του θεού δικτάτορας;. Ένας πολιτικός που όλα τα σκέφτεται και κλέβει θαλάσσιες ζώνες, όχι από όλους, αλλά από αυτούς που τις έχουν μπόλικες και μάλιστα τις πετρελαιοφόρες, φροντίζοντας να τους απαλλάξει και από τα έξοδα εξόρυξης.

Ένας ηγέτης που φροντίζει να εξαφανίσει από προσώπου γης όσους δεν είναι μαζί του, αλλά μην πάει ο νους σας στο κακό, για διακοπές στην κατάφυτη νήσο Ιμραλί τους πηγαίνει, ωραία, όμορφα, δημοκρατικά πράγματα. Τιμητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ακριβώς σέβονται και οι ψαράδες τις καρέτα – καρέτα. Άτομο εκ πεποιθήσεως της ειρήνης. διώκει το ίδιο του το στράτευμα και τείνει «κλάδο ελαίας» στους γειτονικούς του λαούς, προσφέροντας τους την «Πηγή Ειρήνης» την οποία προστατεύει με την «Ασπίδα του Ευφράτη», ή να είσαι ειρηνοποιός ή να μην είσαι.

Πολιτικός που απεχθάνεται την χλιδή και τον πλούτο, για αυτό φροντίζει ο λαός του να μην έχει πολλά χρήματα (το χρήμα χαλάει τον άνθρωπο). Είναι όμως τρομερά οικονομολόγος και με το χρήμα του λαού χτίζει μεγαλεπήβολα παλάτια. Τι είπατε, να μένει ο ίδιος; Κακίες των πολιτικών του αντιπάλων, αντιθέτως τα έφτιαξε για να μπορεί ο λαός του να χαίρεται την ομορφιά τους, να τα επισκέπτεται και γιατί όχι να φιλοξενείται και να κάνει πικ νικ, να κάτι σαν τα Βαρώσια.

Ένας ηγέτης που διατηρεί κατοχικά στρατεύματα σε έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Κύπρο), όχι για τίποτε άλλο, αλλά για να μην αισθάνονται μοναξιά ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Ένας πρόεδρος που στις επίσημες συναντήσεις μαζί του σέβεται απόλυτα το γυναικείο φύλο και το τιμά ιδιαιτέρως αφήνοντας το να στέκεται όρθιο, για να μπορούν οι πάντες να θαυμάζουν το κάλλος του και την ομορφιά του.

Μετά λοιπόν από όλα αυτά τα όμορφα καταπληκτικά, ονειρικά, θεάρεστα, δημοκρατικά πράγματα, βγαίνει κάποιος κύριος Ιταλός και τον λέει δικτάτορα. Απαράδεκτο, όνειδος, εγκληματικό, μα είναι δυνατόν; Ο άνθρωπος είναι εκλεγμένος, να κάτι σαν τον Χίτλερ δηλαδή. Αχ αυτοί οι Ιταλοί πολιτικοί με την αξιοπρέπεια τους τι μας κάνουν και μας χαλάνε την σούπα, πάνω που ήτανε να δέσει. Όσο για τους δικούς μας, καλά θα κάνουν να σοβαρευτούν, γιατί το μάτι των πολιτών έχει γυρίσει και μάλιστα άγρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ