8/05/2021

Η Νορβηγία ανησυχεί για το πυρηνικό πρόγραμμα Πακιστάν του καλύτερου συμμάχου της τουρκίας…Εμείς πάμε διερευνητικές

Η Νορβηγία στις 12 Απριλίου εξέφρασε ανησυχία για την απρόσκοπτη εκμετάλλευση της τεχνολογίας διπλής χρήσης από το Πακιστάν σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του πυρηνικού της προγράμματος. Αναφερόμενη σε μια έκθεση αξιολόγησης απειλών από τις νορβηγικές υπηρεσίες ασφαλείας, η ANI (Asian News International) ανέφερε ότι η πρακτική του Πακιστάν να παρακάμψει όλες τις διεθνείς διασφαλίσεις για την απόκτηση της τελευταίας πυρηνικής τεχνολογίας με το πρόσχημα της χρήσης της για την εκπαίδευση και την υγεία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη Νορβηγία. Σε ένα άρθρο της σύγχρονης διπλωματίας, ο Fabien Baussart δήλωσε ότι η Νορβηγία έγινε η τελευταία χώρα που ανησυχεί για την απρόσκοπτη εκμετάλλευση της τεχνολογίας διπλής χρήσης από το Πακιστάν.

Η εκτίμηση της Νορβηγίας πραγματοποιείται αφού αρκετές άλλες χώρες αναγνώρισαν δημόσια την πυρηνική απειλή που θέτει το Πακιστάν. Ο οργανισμός πληροφόρησε ότι το 2020 οι γερμανικές αρχές αποκάλυψαν επίσης ότι το Πακιστάν είχε αναζητήσει τεχνολογία για όπλα μαζικής καταστροφής (WMD) προκειμένου να διατηρήσει ένα «σοβαρό αποτρεπτικό δυναμικό ενάντια στον« εχθρό της Ινδίας ». Η έκθεση παρείχε λεπτομερή περιγραφή των προσπαθειών του Πακιστάν για κλοπή πληροφοριών και υλικού σχετικά με τα πυρηνικά όπλα.

Σχολιάζει η Αθηνά Αντωνιάδου

Εδώ μιλάμε για τον μεγάλο σύμμαχο της Τουρκίας, το Πακιστάν…

Μια πρόσφατη έκθεση αξιολόγησης απειλών από τις νορβηγικές υπηρεσίες ασφαλείας φέρεται να επισημαίνει την απρόσκοπτη εκμετάλλευση της τεχνολογίας διπλής χρήσης από το Πακιστάν.

Οι νορβηγικές αρχές έχουν καθορίσει το Πακιστάν μεταξύ των χωρών που αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή. Με αυτήν την έκθεση, η Νορβηγία ανησυχεί ανοιχτά για την πρακτική που παρακάμπτει όλες τις διεθνείς διασφαλίσεις για την απόκτηση σύγχρονης πυρηνικής τεχνολογίας με το πρόσχημα της χρήσης της για εκπαίδευση & υγεία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ