Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου τορπίλιζε την ψήφο των αποδήμων! Η μέγιστη υποκρισία του ΠαΣοΚ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς ο Γιώργος Παπανδρέου «τορπίλισε», με τη γνωστή του πολιτική ανευθυνότητα το 2009 το πληρέστατο σχέδιο νόμου Κ.Καραμανλή – Πρ.Παυλόπουλου «Κόπτεται» σήμερα το ΚΙΝΑΛ – «πολιτικό εξάμβλωμα» του ΠΑΣΟΚ – της κας Φώφης Γεννηματά για την ψήφο των αποδήμων.

Και όμως, αν καθυστερήσαμε τόσα χρόνια για την καθιέρωση της ψήφου των αποδήμων και αν ο σημερινός νόμος είναι εξαιρετικά περιοριστικός – σχεδόν απαγορευτικός – για την ψήφο του Απόδημου Ελληνισμού οφείλεται, και μάλιστα αποκλειστικά, στο ΠΑΣΟΚ και στον τότε Πρόεδρό του «ανευθυνοϋπεύθυνο» Γιώργο Παπανδρέου.

Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι: Τον Φεβρουάριο του 2009, η Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλήμε υπουργό Εσωτερικών τον Προκόπη Παυλόπουλο κατέθεσαν στη Βουλή σχέδιο νόμου για την ψήφο των αποδήμων. Ήταν το πιο δημοκρατικό και σύμφωνο με το Σύνταγμα σχέδιο νόμου για τους αποδήμους, μακράν πιο δημοκρατικό από το σημερινό. Και αυτό γιατί έδινε το δικαίωμα ψήφου σε όλους τους αποδήμους που έχουν την Ελληνική Ιθαγένεια και είναι, κατά συνέπεια, εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους Δήμου του Ελληνικού Κράτους.

Το σχέδιο νόμου προέβλεπε ότι οι απόδημοι θα ψήφιζαν κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων μόνο, και όχι συγκεκριμένους υποψηφίους. Επίσης το σχέδιο νόμου προέβλεπε ότι οι απόδημοι θα ψήφιζαν στην περιοχή που ζουν, με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους οι οποίοι συντάσσονται με απλή δήλωση του ενδιαφερομένου, φυσικά ύστερα από ενδελεχή έλεγχο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τέλος το σχέδιο νόμου προέβλεπε ότι θα άρχιζε να ισχύει από 1.1.2011. Επειδή το Σύνταγμα (άρθρο 51 παρ.4) προβλέπει ότι το σχέδιο νόμου για την ψήφο των αποδήμων ψηφίζεται με ειδική αυξημένη πλειοψηφία (των 2/3 του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή με πλειοψηφία 200 βουλευτών), είχε γίνει μεγάλη διαβούλευση πριν, σε ειδική επιτροπή υπό τα δύο υπουργεία τότε, ΥΠΕΣ (Πρ.Παυλόπουλος) και ΥΠΕΞ (Ντόρα Μπακογιάννη).

Το ΠΑΣΟΚ, που μετείχε στην Επιτροπή, είχε συμφωνήσει, οπότε και μόνο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αρκούσαν για να ψηφισθεί το σχέδιο νόμου. Υπό τις συνθήκες αυτές το σχέδιο νόμου κατατέθηκε στη Βουλή, τον Φεβρουάριο του 2009. Και μόλις άρχισε η συζήτηση, «κατέφθασε» ο τότε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και «τορπίλισε» την ψηφοφορία λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει το σχέδιο νόμου(!!) και ως κυβέρνηση «θα φέρει καλύτερο και πληρέστερο νόμο»!! Νόμο που δεν έφερε ποτέ φυσικά.

Για να είμαστε λοιπόν σαφείς: Αν καθυστέρησε πάνω από 10 χρόνια ο νόμος για την ψήφο των αποδήμων και αν σήμερα είναι, όπως είπαμε, πολύ περιοριστικός για τους αποδήμους, αποκλειστικώς υπεύθυνο είναι το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και ο γνωστός για την πολιτική του ανευθυνότητα και τη μικροκομματική λογική του Γιώργος Παπανδρέου. Σε αυτούς πρέπει να δώσουν την απάντηση οι απόδημοι όταν έρθει η ώρα των εκλογών.

Και για να είμαστε ακριβείς στην ενημέρωση των αναγνωστών μας παραθέτουμε στη συνέχεια το πλήρες σχέδιο νόμου για την ψήφο των αποδήμων, όπως το είχε καταθέσει το 2009 η Κυβέρνηση Κ.Καραμανλή με ΥΠΕΣ τον Πρ.Παυλόπουλο: Διαβάστε το ολόκληρο εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ