Οργή των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών για τη Νεοναζιστική Φιέστα στην Κρήτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού:
Η «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» προγραμμάτιζε άλμα “τιμής” στην Κρήτη για να τιμήσει τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές που το 1941 συμμετείχαν στην εισβολή και κατάληψη της νήσου από τα γερμανικά στρατεύματα. Ενέργεια άκομψη, τουλάχιστον, αναίσθητη, ανιστόρητη καθόσον αγνοεί το γεγονός ότι την κατάληψη της νήσου ακολούθησαν “Κάνδανοι” και εγκλήματα πολέμου.

7D5A1BE4 050A 453A 9DD5 5818630B52CB

Ο στρατιωτικός κώδικας τιμής προβλέπει την μνημόνευση των νεκρών, την ένδειξη σεβασμού σε όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους στη μάχη εκτελώντας το καθήκον τους. Και η Ελληνική Πολιτεία έκανε το χρέος της και διέθεσε χώρο για το Γερμανικό Νεκροταφείο στο Μάλεμε. Όμως το θέμα είναι ακόμη ζωντανό στη συλλογική μνήμη και όσο η Γερμανία αρνείται τη συζήτηση για την αποζημίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας η πληγή υπάρχει και ενέργειες σαν και αυτή της «Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών» δικαίως εξοργίζουν.

Δεν προβλέπεται απότιση φόρου τιμής σε εισβολείς, μαζικούς δολοφόνους και γενοκτόνους, που δεν άφησαν λίθο επί λίθου στο πέρασμά τους και έντυσαν στα μαύρα την Κρήτη αλλά και κάθε στίγμα του παγκόσμιου χάρτη όπου κάρφωσαν την αποκρουστική σημαία της ναζιστικής Γερμανίας.

Η απόπειρα να γίνει νεοναζιστική φιέστα στην Κρήτη όπου θα εορταζόταν η –κατά την ορολογία των διοργανωτών- «ανδρεία» της μεραρχίας των Γερμανών αλεξιπτωτιστών που επιτέθηκαν εναντίον της Κρήτης αποτελεί προσβολή στην ιστορική μνήμη των Ελλήνων, που υπέφεραν κάτω από τον βάναυσο ζυγό των εισβολέων.
Η Ε.Α.Α.Σ. χαιρετίζει τις αντιδράσεις των Ελλήνων πατριωτών που οδήγησαν στη ματαίωση αυτής της άθλιας φιέστας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ