Ο Ερντογάν υποδέχεται τον Νίκο Δένδια ως πρωθυπουργό. Κάτι θα ξέρει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συνάντηση Ερντογάν – Δένδια στο προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας, υποκρύπτει και μία σημαντική σημειολογία για το ελληνικό πολιτικό σκηνικό.
Όλοι το βλέπουν αλλά κανείς δεν τολμάει να το γράψει. Γιατί όποιος το γράψει θα μπει στο στόχαστρο του μεγάρου Μαξίμου και μαύρο φίδι θα τον φάει. Η αλήθεια πάντως είναι ότι ο Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή πρωθυπουργική εμφάνιση στην Τουρκία. Και το ακόμα πιο ενδιαφέρον, είναι ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον υποδέχεται ως πρωθυπουργό και όχι ως απλό υπουργό.

Γεγονός που το επιβεβαιώνουν όλοι όσοι παρακολουθούν εδώ και χρόνια την συμπεριφορά και τις συνήθειες του τούρκου προέδρου. Ο οποίος είναι πολύ προσεκτικός στις επιλογές του και δεν κάνει τίποτα στην τύχη, όπως έχει αποδειχτεί. Γιατί λοιπόν ο Ερντογάν δίνει τέτοια αξία στον έλληνα υπουργό ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι διαφωνεί με την ανοιχτή ατζέντα στις διερευνητικές επαφές;

dimokratia
Ποιος θα έπαιρνε στα σοβαρά τον έλληνα πρωθυπουργό;

Πως είναι δυνατόν ο Ερντογάν να αναβαθμίζει με τέτοιον τρόπο έναν υπουργό ο οποίος αποτελεί κόκκινο πανί για τους Γερμανούς που τον έχουν αποκαλέσει έως και πολεμοκάπηλο; Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Νίκος Δένδιας έχει εκφράσει με σαφήνεια την άποψή του για τον ελληνοτουρκικό διάλογο και η άποψη του διαφέρει από αυτή του μεγάρου Μαξίμου. Αντίθετα, ταυτίζεται πλήρως με τις επίσημες τοποθέτησης του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Κώστα Καραμανλή, ιστορικού ηγέτη της παράταξης.

Υπάρχουν δύο αναγνώσεις. Είτε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί τον Νίκο Δένδια πιο σοβαρό από τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και η συνάντηση του θα περιέχει θέματα ουσίας τα οποία πιστεύει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός δεν μπορεί να τα διαχειριστεί, είτε βλέπει ραγδαίες εξελίξεις στο άμεσο μέλλον στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Το ότι όμως ουδείς τολμά να σχολιάσει αυτή τη στάση του τούρκου προέδρου απέναντι στον Έλληνα υπουργό εξωτερικών, λέει πολλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ