Να χρησιμοποιείς απαλά λόγια και σκληρά επιχειρήματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

*Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης

Δεν απαιτείται κάποια ιδεολογικοπολιτική συγγένεια ή οποιαδήποτε συναισθηματική ταύτιση και παραδοσιακή σχέση με τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου κανείς να αχθεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι στην παράταξη αυτή περισσεύει η φρόνηση και η επίγνωση της εθνικής ευθύνης.

Ακόμη κι όταν ο ΥΠΕΞ της χώρας, ο Νίκος Δένδιας, ομιλεί για το αυτονόητο, άλλως υπερασπίζεται με πατριωτικό σθένος, έξω από το πρωτόκολλο της διπλωματικής γλώσσας και της εθιμικής ευγένειας, το εθνικό συμφέρον. Το κατά πόσο τώρα οι διεθνείς περιστάσεις ευνοούν την πραγμάτωση των εθνικών μας επιδιώξεων, άλλως ενισχύουν την αισιοδοξία και την πεποίθηση για την ουσιαστική επίλυση των εκκρεμών θεμάτων/διαφορών με τη γείτονα χώρα, είναι κάτι που θα απαντηθεί στο άμεσο μέλλον.

Σε αυτό, άλλωστε, συνηγορεί η απρόβλεπτη συμπεριφορά του μεγαλομανούς προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η πυκνότητα των γεγονότων που διαμορφώνουν το παρόν στην περιοχή. Έπεται για λόγους ευνόητους, που υπερβαίνουν θαρρώ τη θέλησή μας, η αδυναμία μας να επηρεάσουμε την έκβαση των γεγονότων και την πορεία των εξελίξεων στην περιοχή…!!!

*Πολιτικός Επιστήμων – Τ. Γεωπόνος – Παιδαγωγός

ΔΗΜΟΦΙΛΗ