Η προειδοποίηση Ερντογάν σε Δένδια που εκθέτει τον πρωθυπουργό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί λοιπόν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε ως …πρωθυπουργό τον Νίκο Δένδια σε μία κίνηση που περιέργως μόνο εμείς παρατηρήσαμε ότι ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστη;

Διότι ο τούρκος πρόεδρος ποτέ δεν βλέπει θεσμικά υποδεέστερους επισκέπτες. Και όμως, τον Νίκο Δένδια τον δέχτηκε προσωπικά στο παλάτι, σαν να ήταν αρχηγός κράτους.

Διότι ο τούρκος πρόεδρος ποτέ δεν βλέπει θεσμικά υποδεέστερους επισκέπτες. Και όμως, τον Νίκο Δένδια τον δέχτηκε προσωπικά στο παλάτι, σαν να ήταν αρχηγός κράτους.

Όχι, ο Ερντογάν δεν θέλει να δει τον Νίκο Δένδια πρωθυπουργό στην Ελλάδα. Κάθε άλλο.

Γνωρίζει όμως ότι ο Νίκος Δένδιας είναι το μεγάλο αγκάθι στο σχέδιο του για την γαλάζια πατρίδα και την επέκταση του με όρους οθωμανισμού στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί κάτι νέο. Έχουν φροντίσει έγκαιρα να στοχοποιήσουν το Νίκο Δένδια οι Γερμανοί, οι οποίοι έγραφαν διθυράμβους για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ίδια στιγμή, στα ίδια άρθρα, εκτόξευαν απίστευτες κατηγορίες κατά του Έλληνα υπουργού εξωτερικών. Χαρακτηρίζοντας τον σχεδόν πολεμοκάπηλο, θεωρώντας ότι ο Νίκος Δένδιας είναι το μεγάλο εμπόδιο για την προσέγγιση Ελλάδας Τουρκίας. Δηλαδή, προσέγγιση όπως την θέλουν οι Γερμανοί. Ξεπούλημα της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και παράδοση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Τουρκία. Η Τουρκία που είναι παραδοσιακό προτεκτοράτο των Γερμανών.

Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή που οι τούρκοι εισέβαλαν και καταλάμβαναν ελληνική εθνική κυριαρχία με ερευνητικά σκάφη και στόλο πολεμικών πλοίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωνε ότι «δεν τρέχει τίποτα»! Την ίδια στιγμή όμως που ο πρωθυπουργός προσπαθούσε να πείσει τους έλληνες ότι η τουρκική εισβολή δεν είναι κάτι σοβαρό, ο Νίκος Δένδιας ως υπουργός εξωτερικών έστελνε επίσημη επιστολή στον ΟΗΕ, όπου κατήγγειλε τις τουρκικές ενέργειες ως παραβίαση της ελληνικής, άρα και ευρωπαΐκής κυριαρχίας και σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Ο λόγος λοιπόν που ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήθελε να δει κατιδίαν τον Νίκο Δένδια, ήταν για να τον «νουθετήσει». Να τον πείσει να σταματήσει να δημιουργεί προβλήματα στις τουρκικές επιδιώξεις και να ακολουθήσει κι αυτός την γραμμή Μητσοτάκη – Αποστολίδη – Σημίτη.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Νίκος Δένδιας έδωσε την σκληρή απάντηση στον τούρκο ομόλογό του κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων. Βάζοντας ταφόπλακα στο ανώτερο δυνατό επίπεδο του σχεδίου Ερντογάν, που δυστυχώς φαίνεται να το αποδέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για να γίνει λοιπόν η οποιαδήποτε υποχώρηση από την εθνική γραμμή, όπως την παρένθεση επίσημα ο Νίκος Δένδιας, θα πρέπει να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση. Γεγονός αδιανόητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ