Οι μιμητές του αυτουργού James Callaghan

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει η Φανούλα Αργυρού

Τα φαντάσματα του προ του δημοψηφίσματος επανέρχονται το ένα μετά το άλλο δυστυχώς. Είναι προσβολή τόσο προς την ιστορία όσο και τους ίδιους να καταδέχονται να χρησιμοποιούν τέτοιες δηλώσεις που ξεκίνησαν από το Φόρειν ΄Οφις το 1974. Για εκφοβισμό και εκβιασμό των Ελλήνων στην εκστρατεία τους να προωθούν την βρετανο-τουρκική ΔΔΟ τους. Κακής αρχής γενομένης από τον ηθικό αυτουργό της καταστροφής της Κύπρου το 1974 βρετανό Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας, James Callaghan προς τον Αρχ. Μακάριο. Σε συνάντησή τους στο Λονδίνο Σεπτέμβριος 1974. (Βιβλίο γράφουσας «Διζωνική vs Δημοκρατία» 2019).

Ακούστηκε και τούτο πρόσφατα από εκπρόσωπο του μορφώματος «1Κύπρος» δια τηλεοράσεως όταν ουσιαστικά ισχυρίστηκε δίχως αιδώ ότι όποιος δεν υποκύπτει στις δικές των θέσεις είναι αμετανόητος υπέρμαχος του διαμελισμού της Κύπρου! «Η εκστρατεία λέει στον Πρόεδρό μας προχώρα με θάρρος θα σε στηρίξουμε και θα σε θωρακίσουμε απέναντι στους αμετανόητους υπέρμαχους της διχοτόμησης». (12.4.2021 Sigmalive).

Προφανώς εξέρχεται και τούτος ο εκφοβισμός και ψυχολογικός εκβιασμός από την βρετ. Υπάτη Αρμοστεία στη Λευκωσία;

Αμετανόητοι ιστορικώς υπέρμαχοι του διαμελισμού της Κύπρου (Κυπριακής Δημοκρατίας) δεν είμαστε εμείς που ζητούμε ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αλλά οι ίδιοι. Οι υπέρμαχοι υποστηρικτές για 46 χρόνια της βρετανο-τουρκικής ρατσιστικής απαρτχάιντ δι-κοινοτικής, δι-ζωνικής ομοσπονδίας. Που παραβιάζει το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη επιβεβαίωση από την δήλωση του Τουρκοκύπριου καθηγητή και πρώην διαπραγματευτή Ερόλ Κειμάκ 8.2.2017 Βουλή των Λόρδων: « Δεν επιδιώκουμε μια δημοκρατία, δεν επιδιώκουμε σταθερότητα αλλά μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία… η ΔΔΟ παραβιάζει τους νόμους της ΕΕ σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και επειδή οι Ε/κ δεν έχουν στομάχι να επαναδιαπραγματευθούν την ένταξη της Κύπρου πρέπει να επανερμηνευθεί το Πρωτόκολλο 10. Οι Τ/κ φοβούνται ότι οι Ε/κ μπορούν να τους πάρουν στα δικαστήρια…»

ΠΗΓΗ: ΣΗΜΕΡΙΝΗ 18/4/2021 onisilos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ