Αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία πρέπει να περνούν πολύ από τον χρόνο τους γελώντας μαζί μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Πασχάλη Τσολάκη

Ούτε οι πιο απαισιόδοξοι ψηφοφόροι, ούτε οι πιο φανατικοί αντινεοδημοκράτες, δεν φανταζόταν ότι από την κανονικότητα, την ανάπτυξη, την ομαλότητα, την ευμάρεια, την αριστεία σε όλα τα επίπεδα που υποσχόταν ο Μητσοτάκης, ότι θα ζούσαν σε τόσο σύντομο χρόνο, μια εφιαλτική πραγματικότητα.

Η «καλή μέρα» φάνηκε από το πρωί, με την σύνθεση της κυβέρνησης. Ρεκόρ εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και στελέχη του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ κατέκλυσαν τον «επιτελικό» σχεδιασμό της χώρας. Εκσυγχρονιστές και άριστοι, ένα εκρηκτικό μίγμα που θα εκτοξεύσει τα κέρδη συγκεκριμένων συμφερόντων και θα γονατίσει την κοινωνία.
Στο ίδιο μήκος κύματος, à la Σημίτη, στα ελληνοτουρκικά κινείται και ο Μητσοτάκης. Η Τουρκία χορεύει τσιφτετέλι και καρσιλαμά στο Αιγαίο κι o πρωθυπουργός βαράει παλαμάκια!
Αποφάσισε την απολιγνιτοποίηση και ξεκίνησε ο εφιάλτης της ανεργίας για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο.
Αποφάσισε μόνιμες δομές μεταναστών στα νησιά και ξεκίνησε ο εφιάλτης για τους κατοίκους των νήσων.
Πριμοδότησε τα Μ.Μ.Ε και άρχισε ο εφιάλτης της προπαγάνδας προς τους πολίτες.
Έσπειρε το φόβο μαζί με τους λοιμωξιολόγους στην κοινωνία, περιόρισε τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κοινωνία ζει στον εφιάλτη του άγχους, της κατάθλιψης, της μελαγχολίας και του στρες.
Καθιερώνει το δεκάωρο χωρίς οι ώρες να πληρώνονται. Καταργείται η προσαύξηση τις Κυριακές και ο εργαζόμενος θα το παίρνει σε ρεπό. Όλα αυτά από τον υπουργό εργασίας που δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του και δουλεύει όσους εργάζονται!!
Ξεκινάει ο εφιάλτης για τους εργαζόμενους.

Στο μέτωπο της πανδημίας το δούλεμα πάει σύννεφο! Οχτώ μήνες lockdown και ο πολίτης άκουγε διαρκώς «οι δύο βδομάδες είναι κρίσιμες!» Έρχεται η άνοιξη, έρχεται η ελευθερία,
έρχεται η κανονικότητα, έρχεται ο εφιάλτης…

Τα μέτρα της μιας ημέρας διαψεύδονταν την επόμενη και οι λοιμωξιολόγοι αντιφατικοί, διφορούμενοι, τρομολάγνοι! Επιτροπή καταγραφής κρουσμάτων και θανάτων κατάντησαν! Βγαίνουν και στα κανάλια και το παίζουν επαΐοντες. Εξευτέλισαν και την επιστήμη τους, για να φανούν αρεστοί στον ηγέτη!
Στην Κοζάνη, δήλωσε ο Άδωνις φταίει η πλατεία που έχε βαθούλωμα, γι’ αυτό υπάρχει αυτή η έξαρση. Δεν αερίζεται καλά η πλατεία. Από τη μια το βαθούλωμα, από την άλλη το χαμηλό βαρομετρικό του κορονοϊού, γέμισε η Κοζάνη από φορτίο. Δούλεμα που ξεπερνά τα όρια του αστείου αλλά οι προύχοντες και οι πολίτες ανέχονται ακόμα! Πολλοί αναρωτιούνται αν την χώρα μας την κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά!
Η προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης, η υπόθεση Λιγνάδη, η υπόθεση Φουρθιώτη, οι τσάρκες του πρωθυπουργού, τα βαφτίσια υπουργών και τόσα άλλα δημιούργησαν ένα τοξικό πολιτικό περιβάλλον. Ο πρωθυπουργός δημιούργησε ένα περιβάλλον για τους πολίτες με λασπόνερα, έλη, κακόβουλα ερπετά, με ασπάλαθους και τσουκνίδες κι εκείνος μιλάει για ένα πανέμορφο τοπίο.

Οι τουρίστες θα μπορούν να έρχονται ελεύθερα χωρίς κανέναν περιοριστικό μέτρο αλλά οι Έλληνες δεν μπορούν να πάνε ούτε στον διπλανό δήμο! Αυτό θα πει κανονικότητα!
Κανονικότητα με self-test, όπως λέμε self service, αλλιώς πρόστιμο. Το τρίπτυχο του πρωθυπουργού ήταν: Ανάπτυξη, επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις. Τώρα το τρίπτυχο έγινε: Υπακοή, υποταγή, πρόστιμο.
Μεταρρυθμίσεις εννοούσε την απορρύθμιση της ζωής της κοινωνίας.

Υ.Γ. Τελικά ο πρωθυπουργός και εν γένει οι πολιτικοί, δηλαδή η εξουσία, στο κλίμα της εποχής μάλλον χρειάζονται να κάνουν το εμβόλιο της κοινωνικής ευαισθησίας, της εντιμότητας και της αλήθειας. Ένα εμβόλιο δηλαδή που να γεννάει μπέσα, αντριλίκι και αρχοντιά! Μάγκες δηλαδή παλιάς κοπής. Μπούχτισε η κοινωνία από κουτσαβάκηδες…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ