Τα «γεράκια» ΗΠΑ – Ρωσίας συνομίλησαν πριν από λίγο στο τηλέφωνο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία σοβαρότατη εξέλιξη παγκόσμιας σημασίας αλλά και μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα είχαμε πριν από λίγο.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Jake Sullivan Είχε τηλεφωνική συνομιλία πριν από λίγο με τον επικεφαλής του συμβουλίου ασφαλείας της ρωσικής ομοσπονδίας, Nikolai Patrushev! Καταλαβαίνουμε ότι επιβεβαιώνεται η προσπάθεια προσέγγισης των δύο υπερδυνάμεων μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις Μπάιντεν που άνοιξαν το δρόμο στην δημιουργία ενός νέου ψυχρού πολέμου. Όταν οι δύο πιο σκληροπυρηνικοί παράγοντες των δύο υπερδυνάμεων συνομιλούν μεταξύ τους, σε πολύ καλό κλίμα μάλιστα, και δεσμεύονται να βρίσκονται σε επαφή και να επαναλάβουν την συνομιλία, έχουμε μία εξαιρετική εξέλιξη.

Εξαιρετική εξέλιξη και για την Ελλάδα. Διότι ο μόνος που ωφελείται από την κόντρα και το ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Αμερικής – Ρωσίας, είναι η Τουρκία! Όταν οι δύο υπερδυνάμεις βρίσκονται σε σύγκρουση, η Τουρκία βλέπει τον γεωπολιτικό της ρόλο να αναβαθμίζεται. Και να απαιτεί ανταλλάγματα για να πάρει το μέρος της μίας πλευράς, ανταλλάγματα που φυσικά θα είναι εις βάρος της Ελλάδας.

Από την συνομιλία των δύο σύμβουλο εθνικής ασφάλειας, προέκυψε και η προετοιμασία της συνάντησης Μπάιντεν – Πούτιν σε ουδέτερο έδαφος. Η κάθε πλευρά σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ολυμπία, εξέθεσε τις προτάσεις, και ανανέωσαν το τηλεφωνικό τους ραντεβού προκειμένου να καταλήξουν για την ημερομηνία και την τοποθεσία που θα συναντηθούν οι δύο ηγέτες και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών σε μία ευρεία σύσκεψη.

Είναι κρίμα που ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συνειδητοποιεί την κρισιμότητα των στιγμών ώστε να βγει μπροστά και να απαιτήσει η συνάντηση να γίνει σε ελληνικό έδαφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ