Ομιλία Πούτιν LIVE: “Στο 88% η «Πυρηνική Τριάδα» – Αν η Δύση αρνηθεί τον διάλογο τότε..” (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΥΤΙΝ-ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ-LIVE-VLADIMIR-PUTIN-LIVE
ΠΟΥΤΙΝ-ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ-LIVE-VLADIMIR-PUTIN-LIVE

Η εκδήλωση, που μεταδίδεται ζωντανά από τα κύρια τηλεοπτικά κανάλια της Ρωσίας, παρακολουθείται παραδοσιακά από νομοθέτες και από τα δύο σώματα της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, τους περιφερειακούς κυβερνήτες καθώς και διακεκριμένους καλεσμένους.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραδίδει την ετήσια ομιλία του στο κοινοβούλιο του έθνους στη Μόσχα την Τετάρτη. αυτή θα είναι η 17η φορά που το κάνει κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Λόγω της πανδημίας, μόνο 435 δημοσιογράφοι ήταν διαπιστευμένοι να παρευρεθούν στην εκδήλωση φέτος, από 885 το 2020.

Η ομιλία πρόκειται να σκιαγραφήσει τις εθνικές προτεραιότητες για το επόμενο έτος, θέτοντας στόχους για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αύξηση του βιοτικού επιπέδου καθώς η χώρα αναδύεται από την πανδημική κρίση.

  • 11:18

    Ρωσική «Πυρηνική Τριάδα»: Το μερίδιο των σύγχρονων όπλων θα φτάσει το 88% το 2021

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, “έως το 2024, το μερίδιο των σύγχρονων όπλων και εξοπλισμού στα [ρωσικά] στρατεύματα θα είναι σχεδόν 76 τοις εκατό, κάτι που είναι πολύ καλός δείκτης. Και [το μερίδιο των σύγχρονων όπλων στην πυρηνική τριάδα της Ρωσίας] φέτος θα υπερβαίνει το 88 τοις εκατό “.

    Η πυρηνική τριάδα είναι μια δομή στρατιωτικής δύναμης που αποτελείται από πυρηνικούς πυραύλους που εκτοξεύονται από την ξηρά, υποβρύχια με πυρηνικά πυραύλους και αεροσκάφη οπλισμένα με πυρηνικές βόμβες και πυραύλους.

  • 11:16

    Πούτιν: Η Δύση αγνοεί τις προτάσεις της Ρωσίας για την κυβερνοασφάλεια

    “Δυτικοί εταίροι αρνούνται απεγνωσμένα τις πολυάριθμες προτάσεις της Ρωσίας για την καθιέρωση διαλόγου στον τομέα της ασφάλειας και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Το έχουμε προσφέρει επανειλημμένα. Αρνούνται να συζητήσουν ακόμη και το θέμα”, δήλωσε ο πρόεδρος.

  • 11:11

    Η Ρωσία θα καθορίσει τι είναι οι «κόκκινες γραμμές» – Πούτιν

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι «όσοι προβαίνουν σε προκλήσεις που απειλούν τα βασικά συμφέροντα της ασφάλειας [της Ρωσίας] θα το μετανιώσουν σαν τίποτα πριν»

    Ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι καμία χώρα δεν θα τολμούσε να διασχίσει τις «κόκκινες γραμμές» στις σχέσεις με τη Μόσχα, αλλά είπε ότι η Ρωσία θα καθορίσει πού βρίσκονται αυτές οι γραμμές, σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση. 

  • 10:23

    Ο Πούτιν συγκρίνει τη Ρωσία με τον εκφοβισμό των χωρών με τον τίγρη Shere Khan και τον Tabaqui από το βιβλίο του Kipling’s Η ΖΟΥΓΚΛΑ

    «Βλέπουμε τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή. Όπως είπα, προσκολλώνται στη Ρωσία εδώ και εκεί χωρίς λόγο. Φυσικά, όλα τα μικρά Tabaquis περιστρέφονται γύρω τους, όπως γύρω από τον Shere Khan. Όλα είναι όπως γράφει ο Kipling. [Ουρλιαχτούν για να κατευνάσουν τον κυρίαρχο τους », είπε ο πρόεδρος.

    ΠΟΥΤΙΝ-ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ-LIVE-VLADIMIR-PUTIN-LIVE
    ΠΟΥΤΙΝ-ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ-LIVE-VLADIMIR-PUTIN-LIVE
  • 10:21

    Η Ρωσία θα βρει έναν τρόπο να προστατεύσει τα συμφέροντά της, εάν άλλες χώρες αρνηθούν τον διάλογο, λέει ο Πούτιν

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην ετήσια ομιλία του στους Ρώσους νομοθέτες. 21 Απριλίου 2021.

    Η Ρωσία θα βρει έναν τρόπο να προστατεύσει τα συμφέροντά της, εάν άλλες χώρες αρνηθούν τον διάλογο, λέει ο Πούτιν

  • 10:20

    Ο Πούτιν τονίζει τον ρόλο της Μόσχας στην εξάλειψη των εντάσεων στη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ

  • 10:14

    Πούτιν: Είναι ένα είδος «αθλητισμού» για να κάνει φιλικές κινήσεις προς τη Ρωσία

    “Σε ορισμένες χώρες, ένα άσχημο έθιμο έχει ριζώσει – να προσκολληθεί στη Ρωσία με οποιοδήποτε πρόσχημα. Είναι σαν κάποιο είδος αθλητισμού”, σημείωσε ο Πούτιν.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, η Μόσχα θέλει να έχει καλές σχέσεις με όλες τις χώρες, αλλά πολλές από αυτές είναι πλέον συνηθισμένες σε «αβάσιμες» κατηγορίες.

    “Σε τέτοιες καταστάσεις [αβάσιμες κατηγορίες] συμπεριφερόμαστε με συγκρατημένο τρόπο, ακόμη και με μετριοπαθές τρόπο, συχνά δεν ανταποκρινόμαστε τόσο σε εχθρικές ενέργειες, όσο και σε απόλυτη αγένεια. Θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με όλους τους συμμετέχοντες στη διεθνή επικοινωνία , “Είπε ο Πούτιν.

    “Δεν θέλουμε πραγματικά να κάψουμε γέφυρες. Αλλά αν κάποιος αντιληφθεί τις καλές μας προθέσεις ως αδιαφορία ή αδυναμία, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι ασύμμετρη, γρήγορη και σκληρή”, πρόσθεσε.

  • 10:10

    «Τα όρια έχουν περάσει»: Ο Πούτιν κατηγορεί τις «αθέμιτες» κυρώσεις καθώς μιλά για την απόπειρα του «Coup D’état» στη Λευκορωσία

    Ο Ρώσος πρόεδρος κατήγγειλε τη σιωπή στις δυτικές χώρες σχετικά με εκτροχιασμένο σχέδιο για ανατροπή της κυβέρνησης της Λευκορωσίας.

    «Απλώς κανείς δεν το παρατηρεί. Όλοι προσποιούνται ότι τίποτα δεν συμβαίνει καθόλου», αναπνέει ο Πούτιν.

    Δύο άτομα από τη Λευκορωσία αντιπολίτευση συνελήφθησαν από τη ρωσική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας FSB σε απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο, ανέφερε το Σάββατο η οργάνωση.

    Ο Λουκασένκο είπε επίσης ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Λευκορωσίας έχουν κρατήσει μια ομάδα ανθρώπων επειδή προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον ίδιο και την οικογένειά του που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αρνήθηκε την κατηγορία ως “αναληθής”.

    Μιλώντας για την απόπειρα συνωμοσίας, ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι «ο κόσμος, δυστυχώς, φαίνεται να έχει συνηθίσει στην πρακτική των πολιτικά παρακινημένων παράνομων κυρώσεων στην οικονομία», προσθέτοντας ότι αυτό «εκφυλίζεται σε κάτι πολύ πιο επικίνδυνο τώρα».

    “Η πρακτική οργάνωσης πραξικοπημάτων και απόπειρων οργάνωσης δολοφονιών αρχηγών κρατών είναι πάρα πολύ. Όλα τα όρια έχουν ξεπεραστεί”, δήλωσε ο Πούτιν.

  • 10:08

    Πούτιν: Η Ρωσία θα αναπτύξει νέες προσεγγίσεις στην ενέργεια, προσαρμογή της οικονομίας στην κλιματική αλλαγή

    “Χρειαζόμαστε νέες ολοκληρωμένες προσεγγίσεις για την ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων νέων λύσεων στην παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, σε προοπτικές τομείς όπως η ενέργεια υδρογόνου και η αποθήκευση ενέργειας”, δήλωσε ο πρόεδρος.

    Η Ρωσία πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις “που θέτει η κλιματική αλλαγή”, πρόσθεσε ο Πούτιν:

    «Πρέπει να προσαρμόσουμε τον γεωργικό μας τομέα, το βιομηχανικό συγκρότημα, τις δημόσιες υπηρεσίες και όλες τις υποδομές. Δημιουργήστε τη βιομηχανία ανακύκλωσης CO2, στοχεύοντας στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου μέσω σκληρού ελέγχου και παρακολούθησης».

  • 09:56

    Παιδιά της Ρωσίας που ανατρέφονται από τους μονογονείς για να πληρώνονται κάθε μήνα, λέει ο Πούτιν

    “Ξεκινώντας από την 1η Ιουλίου, σε παιδιά ηλικίας 8-16 ετών που ανατρέφονται από μονογονείς θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα. Το μέσο ποσό του θα είναι 5.650 ρούβλια (74 $)”, εξήγησε ο Ρώσος πρόεδρος.

    Σύμφωνα με τον Πούτιν, τα παιδιά σχολικής ηλικίας που μεγάλωσαν από δύο γονείς θα λάβουν υποστήριξη συνολικά 10.000 ρούβλια το καθένα σε μία πληρωμή στα μέσα Αυγούστου.

    Εν τω μεταξύ, σε οικονομικά αγωνιζόμενες έγκυες γυναίκες στη Ρωσία θα διατίθενται μηνιαία περίπου 6.350 ρούβλια, σύμφωνα με την πρόταση του προέδρου.

  • 09:49

    Ο Πούτιν τονίζει τη σημασία της μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, λέει ότι το επίπεδο πρέπει να είναι χαμηλότερο από την ΕΕ

    Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα βασικό ζήτημα αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο Πούτιν, ζητώντας από τις εκπομπές αέρα στα 12 μεγαλύτερα βιομηχανικά κέντρα να μειωθούν κατά 20 τοις εκατό.

  • 09:49

    Η Ρωσία έλαβε πρωτοφανή μέτρα για την υποστήριξη της οικονομίας μέσω πανδημίας, εξοικονομώντας 5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, λέει ο Πούτιν

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, η κυβέρνηση της χώρας θα προωθήσει ιδιωτικές επενδύσεις για να στηρίξει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

  • 09:43

    Η Ρωσία πρέπει να είναι ανεξάρτητη όταν πρόκειται για φάρμακα και εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων ενάντια σε ιούς ανθεκτικούς στα αντιβιοτικά

  • 09:41

    Πούτιν: Η Ρωσία πρέπει να είναι έτοιμη να αναπτύξει δοκιμαστικά συστήματα και εμβόλια σε 4 ημέρες σε περίπτωση που εμφανιστούν νέες μολύνσεις

  • 09:39

    Η Ρωσία θα διαθέσει πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια για επιστημονικούς σκοπούς – Πούτιν

  • 09:32

    Η αύξηση του πληθυσμού της Ρωσίας είναι η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης, τονίζει ο Πούτιν

    “Η στρατηγική μας είναι να επιτύχουμε και πάλι μια βιώσιμη αύξηση του πληθυσμού και να διασφαλίσουμε ότι το μέσο προσδόκιμο ζωής στη Ρωσία θα ανέλθει σε 78 έως το 2030”, αποκάλυψε ο πρόεδρος.

  • 09:29

    Πούτιν: Η ρωσική κυβέρνηση «Στοχεύει στη διασφάλιση της προβλεψιμότητας των τιμών μέσω μηχανισμών ρύθμισης της αγοράς»

  • 09:22

    Πούτιν: Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ρωσίας πρέπει να βασίζεται σε τεχνολογίες επόμενης γενιάς

  • 09:20

    Δεν πρέπει να χάσουμε τις ευκαιρίες που έχει επισημάνει η πανδημία, παγκόσμιο ιατρικό σύστημα στο κατώφλι της «επανάστασης»

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες “δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τον αντίκτυπο της πανδημίας τόσο αποτελεσματικά όσο η Ρωσία”.

  • 09:14

    Ο Πρόεδρος παροτρύνει τους Ρώσους να «πάρουν το COVID Jab»

    Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε το κοινό να εμβολιαστεί κατά του COVID-19 προκειμένου να επιτύχει την ασυλία των κοπαδιών μέχρι το φθινόπωρο.

    “Απευθύνω έκκληση σε όλους τους Ρώσους πολίτες – να εμβολιαστούν”, δήλωσε ο Πούτιν.

  • 09:11

    Πούτιν: Η ανάπτυξη 3 αξιόπιστων, ασφαλών εμβολίων κατά του COVID δείχνει το αυξανόμενο επιστημονικό δυναμικό της Ρωσίας

    “Οι επιστήμονες μας έχουν κάνει μια πραγματική ανακάλυψη και τώρα, η Ρωσία έχει τρία αξιόπιστα εμβόλια κοροναϊού. Αυτό και πολλά άλλα επιτεύγματα τα τελευταία χρόνια δείχνουν άμεσα το αυξανόμενο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό της χώρας μας”, δήλωσε ο πρόεδρος.

  • 09:09

    Ο Πούτιν ήταν «πάντα σίγουρος», η Ρωσία θα ξεπεράσει την πανδημία COVID

    “Φυσικά, υπήρχε μεγάλο άγχος, αλλά εγώ προσωπικά είχα επίσης την πεποίθηση ότι θα ξεπεράσουμε σίγουρα όλες τις προκλήσεις. Οι πολίτες μας, η κοινωνία, το κράτος ενήργησαν υπεύθυνα και αλληλεγγύη, μαζί καταφέραμε να κάνουμε προληπτικά μέτρα”, δήλωσε ο Πούτιν .

  • 09:06

    Παρακολουθήστε τη διεύθυνση του Προέδρου Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε την ετήσια ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση την Τετάρτη, τονίζοντας ότι θα επικεντρωθεί σε εσωτερικά ζητήματα όπως η υγειονομική περίθαλψη και η οικονομία.

    “Η σημερινή διεύθυνση θα αφιερωθεί κυρίως στα εσωτερικά μας ζητήματα. Φυσικά, αυτά είναι θέματα που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη, την κοινωνική πολιτική, την οικονομία και σίγουρα θα πρέπει να πω λίγα λόγια για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας”, δήλωσε ο Πούτιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ