Έσπασε τα ταμπού της μεταπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόλμησε να κάνει διάγγελμα ανήμερα την 21η Απριλίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ θα μπορούσε άνετα να κάνει το διάγγελμα του και αύριο το πρωί, ο πρωθυπουργός επέλεξε να μεταδοσει το μήνυμα του για τα μέτρα του Πάσχα σήμερα, ανήμερα την 21η Απριλίου.

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού – Όσα είπε για τα μέτρα μετά το Πάσχα

Σαφώς και δεν ταυτίζεται σε καμία περίπτωση η σημερινή δημοκρατικα εκλεγμένη κυβέρνηση του Κυριακου Μητσοτακη με εκείνη του Γεωργίου Παπαδόπουλου και των Συνταγματαρχών της χούντας της 21ης Απριλίου του 1967.

Υπάρχουν όμως μερικά σημεία που χρήζουν προσοχής καθώς είναι κοινό μυστικό ότι στη Νέα Δημοκρατία κατά καιρούς έχουν βρει καταφύγιο πολλά ορφανά της περιόδου εκείνης.

Νοσταλγοί της Χούντας που στις εκλογές πηγαινοέρχονται αναμεσα σε διαφορα ακροδεξια μικρά κόμματα αποτελούν σημαντική δεξαμενή ψηφοφόρων για τη ΝΔ καθώς αποτελούν την χρυσή εκλογική εφεδρεία της ΝΔ σε περιόδους που η απήχηση της πιάνει ταβάνι και δεν μπορεί να ενισχυθεί διαφορετικά.

Έτσι κατά καιρούς διάφοροι πολιτικοί αρχηγοί της ρίχνουν γέφυρες επικοινωνίας με την συγκεκριμένη εκλογική πελατεία.

67B8B3A9 4752 4196 96D4 B06E0C5411FB

FC981848 4D27 47E5 B7E8 879E9AD9CBAB

7A76D99B 1AAB 484A 9AD2 5CBC6B21478D

4FA7397C 14CF 4BB0 93BD DA805257892B

BBE7528F 010B 44AF B457 7B03FB3A4000

Ειδικά μετά την κυβέρνηση Παπαδήμου και την αποστασία συγκεκριμενων βουλευτών του ΛΑΟΣ με φιλοχουντικη ρητορεία για να ενταχθούν στην τότε ΝΔ η Νέα Δημοκρατία κρατάει μια σταθερή προσέγγιση με αυτο το κομμάτι των ψηφοφόρων που κυκλοφορεί δεξιά και ακροδεξια και ψάχνει πολιτική έκφραση.

Μαλιστα μετά την διάλυση και της Χρυσής Αυγής το ακροδεξιό ακροατήριο πλέον είναι πιο ευάλωτο από ποτέ στις πολιτικές εκκλήσεις του Κυριακου Μητσοτακη.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που ο πρωθυπουργός επέλεξε τον Μάκη Βοριδη για το υπουργείο εσωτερικών που είναι και το υπουργείο των εκλογών. Ούτε είναι τυχαίο που επέλεξε τον Αδωνι Γεωργιάδη για την θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και αν δεν θέλει να το δείχνει ψάχνει διακαώς τρόπους προσέγγισης του ακροδεξιού ακροατηρίου και χρησιμοποιεί κάθε δυνατό τροπο για να το πετύχει. Πιστεύει ότι παράλληλα με την στήριξη των εκσυγχρονιστών της εποχής Σημιτη μπορεί να διαμορφωσει ένα ισχυρό πολιτικό μείγμα που θα τον βοηθησει να αλλοιώσει το κόμμα της ΝΔ από τις παραδοσιακές του αξίες και να τον κρατήσει στην εξουσία.

Είναι δηλαδή τόσο απελπισμένος που πιάνεται από τις ψήφους αυτών των ανθρώπων αλλά και από την αξιοποίηση τους στον κυβερνητικό μηχανισμό.

Έτσι βλέπουμε το εξής παράδοξο να συνηπαρχουν στην σημερινή κυβέρνηση άτομα προερχόμενα από ακροδεξια μικρά κόμματα όπως η ΕΠΕΝ με άτομα απο το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του Σημιτη.

Ένα εκρηκτικό μείγμα εξουσίας που όταν ο Μητσοτάκης καταρρευσει δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο στη Νέα Δημοκρατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ