21/06/2021

Το Μεσολόγγι στολίστηκε με τις σημαίες της Επανάστασης!

Εμπνευσμένος από τις προσφορές της «κυριακάτικης δημοκρατίας» με τα λάβαρα που ευλογήθηκαν και εμψύχωσαν τους αγωνιστές του έθνους, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου ανάρτησε τις σημαίες της Επανάστασης κατά μήκος της οδού Λόρδου Βύρωνος.

Όπως εξηγεί στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Σπυρόπουλος, η επιλογή της εφημερίδας να παρουσιάσει επί σειρά εβδομάδων τη συλλογή με τις σημαίες της Επανάστασης αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους εμπόρους της περιοχής ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στους αγωνιστές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, με αφορμή τις εκδηλώσεις εορτασμού για την Έξοδο του Μεσολογγίου που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο.

«Οι σημαίες έχουν τοποθετηθεί εδώ και τέσσερις μέρες, στο πλαίσιο του στολισμού για τις γιορτές της Εξόδου που θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Για εμάς τους Μεσολογγίτες το μεγάλο γεγονός θα είναι η συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Έξοδο του Μεσολογγίου, το 2026. Οι σημαίες αυτές, λοιπόν, τα επόμενα πέντε χρόνια θα τοποθετούνται στον συγκεκριμένο δρόμο επί τουλάχιστον δέκα μέρες κάθε έτους, όσο δηλαδή διαρκούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εξόδου», διευκρινίζει ο κ. Σπυρόπουλος.

mesologgi simaies epanastasis1

Λάβαρα με ιδιαίτερη σημειολογική και ιστορική αξία
Στη συλλογή των σημαιών περιλαμβάνονται λάβαρα με ιδιαίτερη σημειολογική και ιστορική αξία, όπως αυτό του Κολοκοτρώνη, των Σπετσών, της Μάνης, της Ύδρας, των Ψαρών, του Υψηλάντη, της Φιλικής Εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Έξοδος του Μεσολογγίου αποτέλεσε σημείο καμπής του επαναστατικού αγώνα, καθώς ευαισθητοποίησε έτι περαιτέρω τη χριστιανική Δύση απέναντι στις φρικαλεότητες των Οθωμανών, οι οποίοι μάταια επιχείρησαν να σβήσουν τη φλόγα της ελευθερίας με τη βία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ